Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Drámai döntetlen Torinóban

2001.10.14. 18:23
A döntetlenek napján az olasz bajnokság hatodik fordulójában a Torino 0-3-ról egyenlített a Juventus elleni városi rangadón. Ráadásként a Juve' csatára, Salas három perccel a lefújás előtt kihagyott egy tizenegyeset. Meglepetésre csak egy-egyet ért el hazai pályán a Milan a Venezia valamint a Parma a Piacenza ellen. Továbbra is jól tartja magát a Chievo és a Lecce, előbbi a Brecciában szerzett pontot, utóbbi a Fiorentina ellen nyert.
Az olasz bajnokság hatodik fordulójának torinoi rangadóján a bajnki címre esélyes Juventus és a kiesés elkerülésért küzdő Tor kezdtek jobban, és Del Piero Nedved átadásából már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a Juvénak. Két perc múlva újból Bucci kapujába került a labda, ezúttal a horvát légiós, Tudor volt a "tettes". Sőt, a félidő felénél már kiütésessé vált a különbség, mivel Del Piero másodszorra is megörvendeztette híveit. A Juventus így 3-0-ás előnnyel vonulhatott a jól megérdemelt pihenőre.

Nem tudni mit mondott a szünetben a Torino edzője játékosainak, de meglehetősen hatásos utasításokat adott, mivel a második játékrészre alaposan megtáltosodott csapata. Az 56. percben szépített Lucarelli, majd Ferrente büntetőből tette szorossá a találkozót. A 83. percben pedig megtörtént az , amire kevesen számítottak: Maspero kiegyenlítetett a háromgólos hátrányt. A drámai fordulatokban nem szűkölködő mérkőzésen végső csattanója a Juventus chilei légiósának, Salasnak a nevéhez fűződik, aki a három perccel a lefújás előtt sorsdöntő hibát vétett: a megítélt tizenegyeset az égbe lőtte, így maradt 3-3-as döntetlen.

A többi mérkőzésen meglehetősen váratlan eredmények születtek: négy döntetlen mellett mindössze a az idei szezonban remeklő Lecce tudott hazai környezetben győzedelmeskedni. A lecceiek a gyengélkedő Firentinát porolták ki 4-1-re, különösen a kétgólos Vugrinec játszott remekül.

A forduló krónikájához tartozik, hogy az eddig nyeretlen római lazio megszerte első győzelmét. Az égszínkék gárda szombat este az Atalantát fogadta és Claudio Lopez, valamint a doppingolásért kapott négyhónapos eltiltásából visszatérő Fernando Couto góljával nyert 2-0-ra.

Eredmények

Lazio-Atalanta 2-0 (1-0)
gól: Lopez (42.), Couto (72.)
Perugia-AS Roma 0-0 piros lap: Emerson (89., AS Roma)
Juventus -AC Torino 3-3 (3-0)
Gól: Del Piero (9., 25.), Tudor (11.), illetve Lucarelli (57.), Ferrante (70., 11-esből), Maspero (82.)
AC Milan-Venezia 1-1 (1-0)
Gól: Sevcsenko (44.), illetve Maniero (61.)
Brescia -Chievo 2-2 (0-1)
Brescia, Mario Rigamonti stadion. Vezeti: Tombolini Gól: Baggio (61., 11-esből), Sussi (82.), illetve Marazzina (11.), Cossato (76.)
Verona-Bologna 0-1 (0-1)
Gól: Fresi (33.)
Parma -Piacenza 2-2 (1-0)
Gól: Di Vaio (40.), Appiah (79.), illetve Hubner (50., 73.)
Lecce-Fiorentina 4-1 (2-1)
Gólok: Vugrinec (3., 87.), Giacomazzi (11.), Chevanton (90.), illetve Mijatovic (12.) , 56.).