Benedek
-4 °C
5 °C

Újpesten nyert a Dunaferr

2001.10.14. 20:25
Idegenben nyert kettő-nullra az Újpest ellen a Dunaferr labdarúgó-csapata, a bajnokság vasárnapi záró összecsapásán. A mérkőzésen végig a hazaiak támadtak többet, de a vendégek Tököli tizenegyesével és Penksa találatával megérdemelten diadalmaskodtak. Győzelmével a Dunaferr feljött az ötödik helyre, míg vereségével az Újpest visszacsúszott a hatodikra.
A forduló előtt ötödik helyezett Újpest optimistán készülődhetett a Dunaferr ellni mérkőzésre, hiszen a hétközi kupamérkőzésen tizenegyesekkel felülmúlták a Ferencváros csapatát. A hazai lilákból ezúttal hiányzott a sárga lapok miatt eltiltott Korolovszky és Tokody.

Az első negyedóra végén - némileg váratlanul - vezetést szerezett a vendégcsapat. Sowunmi cselezgetett a tizenhatos vonalán, majd a beinduló Tökölihez játszott, aki kapura fordult. Az őt üldöző Medgyesi szerelni próbálta, mire a játékos elesett- a játékvezető pedig tizenegyest ítélt a Dunaferr javára. A büntetőt a sértett alaposan a jó irányba vetődő Posza mellett a bal alsó sarokba helyezte (0-1).

A gól után nagyobb sebességre kapcsoltak a lilák, és sorozatban alakították ki helyzeteiket. A 25. percben Herczeg futott ela szélen, a középen jól érkező Vagnerhez továbbított, a cseh légiós azonban lövés helyett visszagurított Dvérinek, aki mellé lőtt. Hét perc múlva egy kavaradás után Tamási fejelt kapura, Rabóczki hatalmas bravúrral ütötte szögletre a labdát. Két perc múlva újból Tamási veszélyeztetett fejjel és bár ezúttal a labda a hálóban landolt, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

Azt óriási újpesti fölény közepette a hazaiak kissé elfeledkeztek a védekezésről, és ez majdnem megbosszulta magát. Penksa indította Tökölit, aki remekül húzott kapura, Posza csak szabálytalanul tudta szerelni. Ez is tizenegyes! Tököli ugyanúgy a bal alsó sarok irányába lőtte a labdát, mint az első büntetőnél, de Posza ezúttal hárítani tudott.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe,- az Újpest folyamatosan támadott - a Dunaferr pedig szórványos ellenakciókkal veszélyeztetett. A 60 percben Posza rosszul rúgta ki a labdát, amely Penksához került, a vendégek középpályása egyből megcélozta a kaput, de az újpesti kapus visszavetődve védett, a kipattanót pedig Rósa lőtte mellé.

A 72. percben eldőlt a mérkőzés. Egy bedobást követően Sowunmi Szélesit kicselezve erőszakosan betört a tizenhatoson belülre, középre passzolt, és Penksa tíz méterről laposan a kapuba továbbított, beállítva a végeredményt (0-2).

Jegyzőkönyv
Újpest-Dunaferr 0-2 (0-1)
Megyeri út, 5000 néző, V: Bukovics
Újpest: Posza - Medgyesi, Tamási, Szélesi - Erős, Poljakovic (Frunza 72.), Kunzo (Galaschek 76.), Dvéri, Lőw - Herczeg (Kalina 82.), Vagner
Dunaferr: Rabóczki - Molnár, Salamon, Éger, Kiss (Nikolov 66.) - Rósa (Lengyel 85.), Ja:kl, Zováth, Penksa - Sowunmi, Tököli (Mészáros 90.)
gólszerzők: Tököli (15., 11-esből), Penksa (72.)
sárga lap: Medgyesi (15.), Posza (45.), Frunza (82.), illetve Rósa (43.), Penksa (60.), Molnár (79.)