Edina
-12 °C
-3 °C

Gellei Imre a kinevezett szövetségi kapitány

2001.10.24. 15:51
A várakozásoknak megfelelően, a labdarúgó utánpótlás-válogatott kapitányát, az eddig megbízott szövetségi kapitányként dolgozó Gellei Imrét választotta meg az MLSZ szerdán kinevezett szövetségi kapitánynak. A szakvezető megbízatása a 2004-es Eb-selejtezők végéig szól. Gellei területvédekezésen alapuló, új játékrendszert ígért megválasztása utáni első nyilatkozatában.
Gellei Imre a labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének szerdai határozata alapján ezentúl kinevezett szövetségi kapitányként dolgozik tovább. Megbízatása a 2004-es portugáliai Európa-bajnokság selejtezőinek végéig szól. A szerződést még nem írták alá, erre várhatóan - a részletek megbeszélése után - a napokban kerül sor. A kapitány segítőit később nevezi meg.

Gellei Imre
A kapitányra az edzőképző központ és az edzőbizottság tett javaslatot. A testület Gellei mellett Nyilasi Tibort és Egervári Sándort találta alkalmasnak a kapitányi poszt betöltésére. A 11 jelen lévő elnökségi tagból nyolc fő szavazott Gellei mellett, Puhl Sándor tartózkodott, míg ketten ellene szavaztak (A korábbi MLSZ elnök, Kovács Attila nyíltan vállalta, hogy nem ért egyet egyik jelölt megválasztásával sem.)

Gellei célja a labdarúgó-válogatott megújítása, amelyet új játékosokkal és egy új játékrendszer bevezetésével képzel el.
"Új utakat kell keresnünk, mind játékban mind pedig a játékosállományt tekintve. A Vasasnál elkezdett, majd az utánpótlás-válogatottnál bevezetett területvédekezéses játékot szeretném meghonosítani. A magyar bajnokságból csak azokra számítok, akik folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújtanak, az idegenlégiósok esetében alapfeltétel, hogy klubjukban rendszeresen játszanak. Az alap az olaszok elleni csapat, ehhez képest kell többet és jobbat nyújtania annak, aki kerettag akar lenni" - mondta a kapitány.

Gellei Imre kinevezéséig az utánpótlás válogatottat irányította. A korábbi kapitány, Bicskei Bertalan menesztése után megbízott kapitányként dolgozott. Eddig két mérkőzésen irányította a nemzeti tizenegyet: a románok elleni budapesti 0-2-es, valamint az olaszok elleni 0-1-es parmai találkozón. Az utánpótlás-csapat szövetségi edzőjéről később döntenek.