Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Egervárit pontatlanul idézték

2001.10.26. 13:52
Sohasem nyilatkozta a Dunaferr vezetőedzője, Egervári Sándor azt, hogy nem szakmai szempontok alapján választotta meg az MLSZ elnöksége Gellei Imrét a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. A tréner állítása szerint szakmai eredményességről beszélt, amely - sajnálatosan - több sajtóforrásban pontatlanul jelent meg. Egervári egyébként a kapitányválasztást lezártnak tekinti, többet nem kíván foglakozni a kérdéssel
A magyar labdarúgó-válogatott új, kinevezett szövetségi kapitányának megválasztása nem okozott senkinek sem túl nagy meglepetést, és nem is keltett túlságosan nagy indulatokat. Volt három jelölt, - a megbízott kapitány, Gellei Imre, valamint Nyilasi Tibor és a Dunaferr vezetőedzője, Egervári Sándor - volt szavazás, és a végén "eredményhirdetés". A választás után az érdekeltek elégedetten és várakozó optimizmussal nyilatkoztak a jövőről, mindössze egy vélemény, Egervári Sándoré keltett többekben megütközést.

Gellei Imre
Több forrásban ugyanis az jelent meg, hogy Egervári szerint nem szakmai szempontok és az eredményesség alapján hozta meg a döntését a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége. A Dunaferr vezetőedzője érdeklődésünk mindössze annyit felelt, hogy több helyen is pontatlanul idézték nyilatkozatát. Ő sohasem mondta azt, hogy nem szakmai szempontok szerint született a döntés, hanem csupán azt, hogy nem a szakmai eredményesség - amin ő objektíven meghatározható konkrét eredményeket ért - volt a fő szempont. Abban a kérdésben, hogy mi lehetett a döntő szempont, a tréner nem kívánta elmondani véleményét.

Egyébként külön a kapitányválasztásról nem kíván már nyilatkozni, amit fontosnak tartott, azt már elmondta sajtónak. A kérdést lezártnak tekinti, és a továbbiakban nem is foglalkozik a témával.