Alfréd
-2 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Beckenbauer: Csak Kahn a klasszis

2001.10.27. 08:44
A Bayern München elnöke, Franz Beckenbauer szerint a német labdarúgó-válogatott játékosai közül mindössze a kapus, Oliver Kahn az egyetlen nagy egyéniség, a többek játéktudása meglehetősen hiányos. Beckenbauer kritikájából jutott a szövetségi kapitánynak, Rudi Völlernek is bőven: a "Császár" elsősorban Ulf Kirstent hiányolja a nemzeti tizenegy összeállításából.
Franz Beckenbauer, ismételten erős kritikával illette a német labdarúgó-válogatottat, és különösen annak szövetségi kapitányát, Rudi Völlert. A játékosként (1974) és szakvezetőként (1990) egyaránt világbajnoki címet szerzett "Császár" a kapitány helyében újra lehetőséget adna az Ukrajna elleni világbajnoki pótselejtezőn Ulf Kirstennek, a Leverkusen 35 éves támadójának.

Az utóbbi idők gyengébb szereplése Beckenbauer szerint alapvetően nem a játékosok hozzáállásában keresendő, hanem egyszerűen tudomásul kell venni: labdarúgók képességeik behatároltak "A küzdőszellem nem hiányzik, de a valódi játéktudás igen. Az egész csapatban egyetlen meghatározó egyéniség található: a kapus Oliver Kahn" - nyilatkozta Beckenbauer.

Beckenbauer ráadásként elhibázott döntésként értékeli Völler határozatát a csapatkapitányi tisztség betöltéséről is, mivel a Monaco légiósa csatárát, Oliver Bierhoffot nem tartja alkalmasak a feladatra.

A Bayern München elnökének kritikája aligha véletlen. A német válogatott az utóbbi időben nem kápráztatta el szurkolóit sem a világversenyeken, - az 1998-as vb-n és a tavalyi Eb-n esélyük sem volt az éremszerzésre (a kontinensviadalon már a csoportból sem jutottak tovább) - sem a 2002-es világbajnoki selejtező-sorozatban. Az angolok elleni idegenben aratott győzelmen kívül ugyanis nem nyújtott a csapat olyan szintű játékot, amelyet joggal elvár a közönség. Különösen a Münchenben, Angliától elszenvedett 1-5 sebezte meg a drukkerek szívét - amelyre már csak ráadás volt a finnek elleni, hazai gólnélküli döntetlen.

A csoportjukban második helyet szerezték meg végül a németek, és így pótselejtezőre kényszerülnek Ukrajna legjobbjai ellen. A Sevcsenkoval felálló sárga-kékek ellen pedig egyetlen együttes sem mehet biztosra, és az sem kizárt, hogy megesik a szégyen: a német válogatott nélkül rendezik meg a világbajnokságot.