Emőke
-4 °C
9 °C

A Porto lett a 16. továbbjutó

2001.10.31. 23:25
A Porto lett a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 16. továbbjutója. Így hiába győzött a Celtic a Juventus ellen, csak az UEFA Kupában vigasztalódhat. A címvédő Bayern München pedig otthonában verte a sorozat meglepetéscsapatát, a Sparta Prahát.
E csoport

A Celtic számára csak a győzelem volt az elfogadható, így érthetően nagy iramban kezdték a találkozót. Ennek ellenére az olaszok szerezték meg a vezetést - természetesen Del Piero révén - ám örömük nem tarthatott sokáig, hiszen a skótok öt percen belül egyenlítettek. Sőt. A félidő utolsó percében Moravcik labdáját Sutton fejelte a Juve kapujába, ezzel vezetéshez juttatva a skótokat.

A második félidő elején Trezeguet révén egyenlítettek az olaszok, ám a skótok ragyogóan játszva újabb két gólt rámoltak be az olaszok kapujába. Trezeguet újabb gólja pedig már csak szépségtapasz lehetett, Lippi csapata számára, a találkozó után mégis a skótok voltak a szomorúbbak.

A csoport másik találkozóján a Porto végig nagy nyomás alatt tartotta a Rosenborg kapuját, ám fölényét csak a 37. percben sikerült gólra váltania Pena fejese révén. A második játékrész pedig egy kifejezetten unalmas 45 percet hozott, miután a hazaiak őrizték előnyüket, a norvégok pedig képtelenek voltak felpörgetni a ritmust.

A csoport végeredménye
Celtic Glasgow (skót)-Juventus (olasz) 4-3
FC Porto (portugál)-Rosenborg Trondheim (norvég) 1-0

A csoport végeredménye: 1. Juventus 11 pont
2. FC Porto 10,
3. Celtic Glasgow 7,
4. Rosenborg Trondheim 4

F csoport

Ebben a csoportban mindössze annyi tét volt, vajon ki végez a csoport első helyén, a Barca vagy a Bayer? A Lyon már biztos UEFA Kupa induló volt a játéknap előtt, míg a Fener, csak a becsületéért és az első pontjáért harcolt. A franciák ennek szellemében megakarták mutatni, hogy ők méltó vetélytársai a nagyoknak, és az első félidő közepén révén Carriére révén bő öt perc alatt kétgólos előnyre tettek szert Leverkusenben. A hazaiak azonban a második félidő legelejére egyenlíteni tudtak. Ez azonban nem törte le a gallokat, és ragyogóan játszva, Née és Goovu góljával kiharcolták a győzelmet.

A másik összecsapáson a Barcelona nem erőltette meg magát, míg a Fener beletörődött a sorsába és csak a becsületpontért küzdött. Ez majdnem sikerült is nekik, ám Rivaldo a 90. percben szertefoszlatta álmaikat, az élre lőve a Barcelonát.

A csoport végeredménye
Bayer Leverkusen (német)-Olympique Lyon (francia) 2-4
FC Barcelona (spanyol)-Fenerbahce (török) 1-0

A csoport végeredménye: 1. Barcelona 15 pont,
2. Leverkusen 12 (8-5),
3. Lyon 9,
4. Fenerbahce 0

G csoport

Lille -ben az "örök csere" Solksjear góljával már a hatodik percben vezetést szerzett a Manchester. A norvég "babaarcú gyilkos" Beckham labdáját helyezte a hálóba. A galloknak pontosan egy órára volt szükségük az egyenlítésre, ami azt jelenti, hogy ők vigasztalódhatnak az UEFA Kupában.

A másik meccsen az első negyvenöt percben az Olympiakosz és a Depor nem bírt egymással. A második negyvenöt percben aztán a görögök Alexandris révén megszerezték a vezetést és sokáig úgy tűnt ezzel a harmadik helyet is. Azonban Capdevila a 84 percben egyenlített, ezzel elszomorítva az Olympiakosz híveit.

A csoport végeredménye
OSC Lille (francia)-Manchester United (angol) 1-1
Olimpiakosz Pireusz (görög)-Deportivo La Coruna (spanyol) 1-1

A csoport végeredménye: 1. Manchester United 10 pont,
2. Deportivo La Coruna 10,
3. Lille 6,
4. Pireusz 5

H csoport

A csoport két veretlenjének összecsapásán kiegyenlítődött első félidő után, a 40. percben egy szerencsés öngóllal szerzett vezetést a Bayern München, a kiírás meglepetéscsapata, a Sparta Praha ellen. A csehek ezután hiába tettek meg mindent az egyenlítésért, a BL címvédője jól őrizte előnyét, és ezzel nyerte a csoportot.

A csoport harmadik - UEFA Kupa indulást jelentő helyéről - döntő találkozón, támadólag lépett fel mindkét együttes, így nem volt meglepő, hogy negyedóra alatt két gól is született. A hazaiak szerezték meg a vezetést az ötödik percben, az orosz gárda azonban szűk tíz perc elteltével egyenlíteni tudott. Négy perc telt el és újból a Feyenordnál volt az előny. Az eredmény a későbbiekben nem változott, így a hollandok az oroszokat maguk mögé utasítva indulhatnak az UEFA Kupában.

A csoport végeredménye
Sparta Praha (cseh)-Bayern München (német) 0-1
Feyenoord (holland)-Szpartak Moszkva (orosz) 2-1

A csoport végeredménye:
1. Bayern München 14 pont
2. Sparta Praha 11,
3. Feyenoord 5,
4. Szpartak 2