Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Kigyulladt a Real Madrid repülőgépe

2001.10.31. 15:05
A keddi Lokomotív Moszkva elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után a spanyol Real Madrid csapatát hazaszállító repülőgép - a hajtóműbe repülő madár miatt - kigyulladt, és a pilótának kényszerleszállást kellett végrehajtania. Az esetben senki sem sérült meg, a madridiak szerdán egy másik géppel hazatérhettek.
Eredetileg kedd este, a Lokomotív Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után szeretett volna hazautazni az orosz fővárosból a Real Madrid labdarúgócsapata. A repülőgép hajtóműve azonban röviddel az indulást követően kigyulladt, ezért a pilótának kényszerleszállást kellett végrehajtania. Senki nem sérült meg, a műszaki vizsgálat során megállapították, hogy egy madár került a motortérbe.

A Real Madrid focicsapata
Jorge Valdano sportigazgató szerdán - már Madridban - így emlékezett a történekre: "Nagy csattanást hallottunk, majd láttuk a lángokat. Bemondták, hogy visszafordulunk, de ne aggódjunk. Nem is volt pánik a fedélzeten, bár néhányan biztosan megijedtek. Én is csak akkor nyugodtam meg igazán, amikor kiszálltam a gépből. Mivel csak reggelre tudtak számunkra másik repülőt biztosítani, Moszkvában töltöttük az éjszakát".

A "Király Gárda" végül szerdán különösebb gond nélkül hazautazott Madridba. A Real vezetői és játékosai az eset után aligha gondolnak vissza túlzott örömmel a moszkvai kirándulásukra, hiszen a hispánok kedd este a Lokomotív Moszkvától 2-0-ra kikaptak, így megszakadt az idei BL-veretlenségük. Az igazsághoz tartozik, hogy meglehetősen tartalékos együttesel léptek pályára, mivel számukra már nem volt tétje az összecsapásnak