Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Lemostuk a macedónokat

2001.11.14. 22:18
A magyar labdarúgó válogatott parádés játékkal verte Macedónia csapatát. Az egész napos "magyar-macedón show" keretén belül délelőtt a teremlabdarúgó válogatott, majd délután az utánpótlás csapat is öt góllal terhelte meg a vendégek kapuját. Ezt a "hagyományt" a felújított Megyeri úti stadionban folytatták a felnőttek.
A mérkőzés előtt hivatalosan is felavatták a felújított Megyeri úti stadiont. A februárban elkezdett munkák során újjáépült a két hosszú lelátó, a két rövid lelátó helyén újak épültek, új fejépület és műfüves edzőpálya született. A stadionban elsőként Magyarországon a lelátók lefedésre kerültek, és az immáron csak ülőhellyel rendelkező stadionban így 13 5000 néző foglalhat helyet. A magyar csapat az edzőtáborban csapatkapitányt választott, és a szavazás eredményeként Kuttor húzhatta magára a karszalagot.

Remekül kezdődött a mieink számára a találkozó, hiszen a 3. percben Tököli labdáját Dárdai pörgette Lisztes elé, aki kilépett a védők közül, majd a kapus lábai között helyezett a hálóba. Továbbra is támadásban maradtak a mieink, a macedónok pedig távoli lövésekkel próbáltak zavart kelteni a magyar kapu előtt.

Az utánpótlás is ötös
A magyar utánpótlás válogatott az Üllői úti stadionban meggyőző játékkal, magabiztosan verte a macedónok ugyanilyen korú csapatát. A Szabics vezényelte magyar fiatalok már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, majd egy durva szabálytalanság következményeként a második játékrész közepén emberelőnybe kerültek. Ezt pedig három újabb góllal használta ki a magyar együttes.
Gólszerzők: Halmosi (5.), Szabics (33., 91.), Farkas B. (75., 80.) ill. Pandev (90.)
A 26. percben remek akció végén növelte előnyét Gellei Imre együttese. Bodnár szerzett labdát, Lisztessel játszott össze, majd szöktette Tökölit, akinek pontos beadását Ferenczi ballal kapásból lőtte a rövid sarokba. A magyar válogatott az elmúlt időszakhoz képest gyorsan, szemre is tetszetősen játszott.

A második félidőben ott folytatták a mieink, ahol abbahagyták. Az 56. percben Tököli tört be erőszakosan a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták szerelni. A jogos büntetőt maga a sértett értékesítette, és higgadtan a kapu közepébe gurította a magyar válogatott harmadik gólját.

Ezután Gellei Imre szövetségi kapitány újoncokat avatott, a debreceni Böőr Zoltán és a "hazai pályán" szereplő Tokody Tibor először szerepelt a nemzeti tizenegyben. Az újpestiek kedvencének ragyogóan sikerült a premier, hiszen beállása után két perccel Lisztestől kapott remek labdát, mellyel kilépett, és a kapus lába között a hálóba lőtte a csapat negyedik gólját.

Tíz perc elteltével pedig a felnőtt csapat is megszerezte az ötödik találatát. Füzi hajszálpontosan adott középre, ahol érkezett Lisztes és gyönyörű mozdulattal fejelt a jobb felső sarokba. A kapitány pedig a kétgólos brémai középpályás helyére ismét egy újoncot, Dvéri Zsoltot küldött pályára.

A magyar labdarúgó válogatott pedig olyan játékot produkált, melyre az elmúlt években nem volt példa, így nem csoda, hogy a találkozó utolsó perceiben jogosan zúgott a Szép volt fiuk!

Magyarország - Macedónia 5-0 (2-0)
Megyeri út, 12.000 néző, Vezette.: Kljucsnyikov (orosz)

Magyarország: Babos G. - Bodnár, Kuttor, Juhár, Füzi Á. (Egressy, 76.) - Pető T. (Böőr, 60.), Lisztes (Dvéry, 77.), Sebők V. (Lendvai, 52.), Dárdai (Szamosi, 70.) - Tököli (Tokody, 64.), Ferenczi

Macedónia: Nikolov - Stavrevski, Sedlovski, Gyuzelov, Beganovic - Siljanovski (Nacevski, 62.), Trajanov, M. Krstev (Stanic, 40.), Lazarevski - Jokic (Panov, 69.), Stojanov.

Gólszerzők: Lisztes (3., 75.), Ferenczi (27.), Tököli (11-esből, 56.), Tokody (65.)
Sárga lap: Lisztes (13.), Bodnár (38.)