Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Szerdán további négy résztvevővel bővül a labdarúgó-vb mezőnye

2001.11.14. 09:31
Szerdán és csütörtökön újabb öt ország csatlakozik ahhoz a huszonöthöz, melyek már kvalifikálták magukat a jövő évi labdarúgó világbajnokság mezőnyében. A labdarúgó világbajnoki pótselejtezők visszavágóin négy találkozón európai csapatok találkoznak szintén az öreg kontinensről vetélytárssal, míg az írek Iránban próbálják maguknak kivívni a legjobb 32 közé jutást.
Oliver Kahn
A németek kellő önbizalommal várják az ukránokat, és többen közülük úgy vélekednek, a Kijevben elért 1-1-es döntetlen jó alapja lehet a továbbjutásnak. Nem osztja ezt a véleményt Oliver Kahn, a válogatott kapusa, aki szerint éppen ez lehet csapata veszte, hogy sokan túlságosan is megnyugodtak az első találkozó után, és ez még megbosszulhatja magát az idegenben is veszélyes ukránok ellen.

Az ellenfél is abban bízik, hogy számukra mindig idegenben megy jobban, és megtudják lepni, a magabiztos németeket. Az idei Aranylabdára is jó eséllyel pályázó Andrij Sevcsenko szerint, ha az elején lőnének egy gólt, a hazaiak kitámadnak, ők pedig kedvükre kontrázhatnak.

Németország-Ukrajna
Dortmund 20.30 ó
Játékvezető: Melo Pereira (portugál)
Az első mérkőzés eredménye: 1-1

A török újságok szombat óta Bécs bevételéről cikkeznek, hiszen legjobbjaik nagy álmokra jogosító eredményt értek el az osztrák fővárosban. A félholdas alakulat bízik benne, hogy előnyét hazai pályán megtudja tartani, és így ott lehet jövőre Japánban. Ugyanakkor a sógorok szerint még nyílt a harc a legjobbak közé kerülésért, és a bécsi malőr még kijavítható. Leginkább a törökök elbizakodottságában bízik Otto Barics szövetségi kapitány, aki tudja, nem szabad újabb gólt kapnia csapatának, különben szertefoszlanak vb-álmaik.

Törökország-Ausztria
Isztambul 19.30 ó
Játékvezető: Collina (olasz)
Az első mérkőzés eredménye: 1-0

A csehek annak ell nére kellő önbizalommal várják a belgák elleni pótselejtező visszavágóját, hogy több meghatározó játékosuk is betegséggel küszködik. Szerdára azonban mindegyikük vállalja a játékot. Jozef Chovanec és csapata elképzelni sem tudja, hogy ne tudnák ledolgozni egygólos hátrányukat. Ebben segítségükre lehet az a több tízezer szurkoló, akik már hetekkel ezelőtt elővételben elkapkodták a jegyeket.

Csehország-Belgium
Prága 20.15 ó
Játékezető: Frisk (svéd)
Az első mérkőzés eredménye: 0-1

Négy nap alatt fordult a kocka a román-szlovén nyilatkozatháborúban. Az első összecsapás előtti román magabiztosság mostanra a szlovénokat jellemzi, akik az első találkozón egygólos győzelmet arattak Hagi csapata felett. A vereségben "jelentős szerepet" játszott Stelea a román kapus, aki ezúttal könnyen kikerülhet az együttesből. Hagi ugyanakkor bízik abban, hogy válogatottja kétszer egymás után nem esik abba a hibába, miszerint többet támad ellenfelénél, mégis vesztesen hagyja el a pályát. Katanec, a szlovének kapitánya, az egygólos előny birtokában már 80 %-os esélyt ad csapatának a továbbjutásra, amit elsősorban arra alapoz, hogy együttese a selejtezősorozatban egyszer sem kapott ki idegenben.

Románia-Szlovénia
Bukarest 18 ó
Játékvezető: Krug (német)
Az első mérkőzés eredménye: 1-2

Annak ellenére, hogy a csapat kapitányár Roy Keane-t megműtötték, az írek az esélyesei az irániak elleni továbbjutási harcnak. A hazai pályán kétgólos előnyt szerzett kelták legnagyobb ellenfele minden bizonnyal a 120 000 őrjöngő fanatikus iráni lesz. Az iráni csapatot motiválhatja az a tudat is, hogy kapitányuk, Miroslav Blazsevics kijelentette amennyiben nem sikerül kiharcolniuk a továbbjutást, a keresztlécre akasztja fel magát. . .

Irán-Írország
Teherán, csütörtök 15 ó
Játékvezető: Mattus Vega (Costa Rica-i)
Az első mérkőzés eredménye: 0-2