Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Gellei helyén kezeli az ötgólos sikert

2001.11.15. 14:58
Gellei Imre a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya helyén kezeli a magyar válogatott szerdai ötgólos győzelmét Macedónia ellen. Tudja jól, hogy még csak az út elején jár a csapat, és a nagy álmok megvalósításához még rengeteg munkára van szükség. Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a szerdán pályára lépők közül mindenkivel maximálisan elégedett volt.
"A játékosok a maximumot adták ki magukból és ezt a közönség is megérezte, így ennek az estének ez lehet a legnagyobb pozitívuma, hogy a csapat és a nézők újra egymásra találtak" - kezdte értékelését Gellei Imre a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.

Gellei Imre
szövetségi kapitány
A kapitány szerint jól játszott csapata, ám ahhoz, hogy a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön komoly terveket szövögessünk, még rengeteg munkára van szükség. Mert kilehet kapni a nálunk jobbaktól, de ha mindenki elszántan küzd, kihozza magából a maximumot, akkor a közvélemény is megbocsátóbb.

A válogatott élén első győzelmét szerző kapitány mindegyik játékosával elégedett volt a találkozó után, de Lisztes Krisztián játékát külön kiemelte. A Bréma középpályása az őt ért kritikák miatt nagyon szeretett volna bizonyítani, és ezen a találkozón sikerült is neki.

Ugyancsak dicsérte Tokody Tibort, aki már az utánpótlás csapatban is kiemelkedően játszott, felnőtt bemutatkozását pedig sikerült igazán emlékezetessé tenni, ráadásul számára hazai környezetben a Megyeri úton. Az A-válogatott legközelebb februárban egy ciprusi négyes tornán vesz részt, melyen 11-én Csehországgal találkozik és az eredménytől függően, két nappal később Ciprus vagy Svájc következik.

Összegzésképen elmondható a magyar válogatott szemre tetszetősen, gyorsan, jól játszott, amire az elmúlt években nem volt példa. Lehetett látni, mit szeretne viszontlátni a kapitánya fiaitól, és ezt a játékosok igyekeztek is megvalósítani. És hiába mondják a fanyalgók, hogy könnyű volt ilyen ellenféllel szemben, hiszen az év első felében - még a Bicskei korszakban - nem tudtunk nyerni a nem éppen futballnagyhatalmak közé tartozó Bosznia-Hercegovina, Jordánia, Litvánia, vagy éppen Finnország ellen sem.