Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Beckenbauer: 'A franciák és az argentinok a vb esélyesei'

2001.11.16. 14:05
A címvédő franciákat és az argentinokat tartja a jövő évi koreai-japán közös rendezésű labdarúgó-világbajnokság legnagyobb esélyesének Franz Beckenbauer. A labdarúgóként és vezetőként is vb elsőséget szerzett német futball-legenda szerint hazája nemzeti tizenegye bár bejut a tizenhat közé, a dobogós helyekért már nem lesz versenyben.
Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer szerint a jövő évi labdarúgó-világbajnokság megnyerésére legnagyobb eséllyel a címvédő Franciaország és a dél-amerikai selejtező zóna győztese, Argentína pályázik. A Bayern München jelenlegi elnöke, aki játékosként 1974-ben, szövetségi kapitányként pedig 1990-ben szerzett világbajnoki címet a német labdarúgó válogatottal tömören csak ennyivel indokolta véleményét: "ők a legjobbak. Az összes többi résztvevő szerényebb tudású."

Beckenbauer úgy látja, hogy az elődöntőbe elsősorban a brazilok és az olaszok kerülhetnek be. A német válogatottat a legjobb tizenhat közé várja, de a "Császár ítélete alapján" a dobogóra már nem lép fel a fehér-fekete mezes gárda. Akárcsak Anglia, amely szerinte nem sok jóra számíthat a világbajnokságon. A két válogatott emlékezetes, müncheni világbajnoki selejtezőjéről szólva - amelyen a vendég angolok kiütéses győzelmet arattak - kiemelte, hogy "nem ismétlődik meg a müncheni 5-1-es angol győzelem. Ha a német válogatott találkozik az angolokkal, akkor legyőzi őket."

A német futball-legenda nyilatkozatában némileg önmagával került ellenmondásba, mert a szeptember 1-jei vb-selejtező után még azt hangoztatta: "Soha nem láttam ilyen erős angol csapatot. Fantasztikusan játszott, mindenben felülmúlta a német labdarúgó-válogatottat. A szigetországiak főszereplők lehetnek a világbajnokságon, bár Ázsiában nehéz dolguk lesz az európai csapatoknak".