Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Csank: Megtanultunk gólt lőni

2001.11.23. 14:12
Hét találkozón át tartó nyeretlenségi sorozat után két idegenbeli mérkőzésen két győzelmet aratott a bajnokságban az FTC labdarúgócsapata. A zöld-fehérek vezetőedzője, Csank János szerint a fordulat legfőbb oka, hogy ezúttal sikerült gólokat lőniük a mérkőzés korai szakaszában, így vezetésük birtokában már tudták játszani saját játékukat. A tréner egyértelműen győzelmet vár a hét végén a Vasas elleni mérkőzésen, reményei szerint csapata folytatja megkezdett remek sorozatát.
Jó sorozatát szeretné folytatni a Ferencváros labdarúgócsapata. A zöld-fehérek hét nyeretlen mérkőzés után valósággal megtáltosodtak, idegenben győzték le a hazai pályán mindig életveszélyes Haladást és Debrecent. Sőt, ez a széria szombaton folytatódhat, hiszen a 20. fordulóban, az FTC a ligautolsó Vasast fogadja. A gárda vezetőedzőjét, Csank Jánost kérdeztük a változások okairól és hétvégi bajnoki találkozóról.

"Valóban negatív sorozatot produkáltunk, de ez inkább csak az eredményekre vonatkozott, mintsem a játékra. Többször jól játszottunk, - például a Videoton ellen - de mindig becsúszott egy apró hiba. A fordulat legfőbb okát abban látom, hogy végre megtanultunk elsőként gólt lőni. Eddig több olyan mérkőzés volt, amikor ellenfelünk szerezte meg vezetetést, így rohannunk kellett az eredmény után. Szerencsére ez a tendencia megfordult, előnyünk birtokában már nyugodtan tudtuk játszani saját játékunkat" - mondta Csank János.

A hajdan teltházas rangadónak, ma már csak egy átlagos bajnoki mérkőzésnek számító Vasas elleni mérkőzésen azonban több játékosa is hiányzik trénernek. Nem számíthat sérülések és sárga lapok miatt Kriston, Hrutka, Horváth Péter, és Gera játékára sem. "Nem igazán kedvező számunkra a sok hiányzó, de ahogy mondani szokták: nincs tartalékos csapat, mindig azok a legjobbak, akik éppen pályára lépnek. A körülmények ellenére bízom csapatomban, remélem sorrendben harmadik alkalommal is begyűjtjük a három pontot - latolgatta az esélyeket a vezetőedző.