Gusztáv
-4 °C
1 °C

Kikapott a Manchester, vezet a Liverpool

2001.11.25. 20:46
Az angol labdarúgó-bajnokság szombati, tizennegyedik játéknapját a vészes gólínség jellemezte, hiszen hat mérkőzésen mindössze három találat született. Vasárnap aztán - amikor nagy csapatok játszottak -, négy meccsen hét gólt láthatott a publikum. A Manchester United ismét kikapott, ezúttal az Arsenal verte Beckhaméket, a Liverpool magabiztosan őrzi első helyét - két pontra növelte előnyét -, miután a Sunderlandet is legyőzte. Az Aston Villa és a Leeds továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel.
Szombaton nem volt jó napja a csapatoknak Angliában, hiszen a tizenkét alakulat közül mindössze három talált be az ellenfél kapujába, ráadásképpen ők is csupán egyszer tudtak eredményesek lenni. A statisztikusoknak nem kis gondot okoztak ezzel a csapatok, hiszen idejét sem igazán tudni, mikor sújtotta az angol drukkereket ilyesfajta gólszegénység.

Eredmények
Bolton Wanderers-Fulham 0-0
Chelsea-Blackburn 0-0
Leicester City-Everton 0-0
Newcastle United-Derby County 1-0
Southampton-Charlton 1-0
West Ham-Tottenham 0-1
Liverpool-Sunderland 1-0
Middlesborough-Ipswich 0-0
Leeds-Aston Villa 1-1
Arsenal-Manchester 3-1
Csak a Tottenham, a Newcastle és a kiesés ellen küzdő Southampton lőtt gólt. A Newcastle találata Shearer büntetőjéből született. A Szarkák igazolják, hogy ebben a szezonban nem szeretnének statiszta szerepet játszani, és ezzel a diadallal megszilárdították helyüket a felső házban.

Vasárnap aztán a nagy csapatok kicsit javítottak a bizonyítványon. A manchesteri szurkolók persze joggal mondhatják: bár ne tették volna. Csapatuk ugyanis újra alárendelt szerepet játszott. A BL szerdai napján szenvedő Ágyúsok ellen szinte szemernyi esélyük sem volt a győzelemre. Az Arsenal ezzel a sikerrel a harmadik, a United csupán a hatodik.

Az élcsoport
1. Liverpool FC 26 pont/12 mérkőzés
2. Leeds United 24/13
3. Arsenal 23/13 (28-15)
4. Newcastle United 23/13 (23-17)
5. Aston Villa 23/13 (18-12)
6. Manchester United 21/13
A BL-ben a Barcelona ellen önmagát alulmúló Liverpool megtáltosodott vasárnapra, és Heskey találatával 1-0-ra verték a Sunderlandet, így már két pont az előnyük úgy, hogy kevesebb meccset játszottak, mint üldözőik. A Leeds és az Aston Villa nem boldogult egymással, csakúgy, mint a Middlesborough és a sereghajtó, ám az Intert az UEFA-Kupában legyőző Ipswich.