Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

A Chievo őrzi trónját Olaszországban

2001.11.25. 18:59
Az olasz bajnokság tizenegyedik fordulójában a múlt heti botlása után ismét nyert a Chievo, így immár negyedik forduló óta az élen áll. A bajnok Roma Bolognában végre olyan játékot nyújtott, amilyet joggal el lehet tőle várni, és megérdemelten. A gyengén rajtoló Lazio pontszámban beérte a Juventust, miután a Zebrák Liverani találatára nem tudtak válaszolni. A Milan pármai győzelmével csatlakozott az üldöző bolyhoz. A Venezia továbbra is nyeretlen.
A forduló szombati rangadóján az eddig botladozó Lazio a kiegyensúlyozottan, de a korábbi évekhez képest mérsékelten szereplő Juventus-szal találkozott. Nagy taktikai csatát hozott a mérkőzés, és a fővárosiak egy védelmi hibát - Liverani harminc méteres emelése eredményezte a gólt - kihasználva otthon tartották a három pontot, ezzel pedig megnyerték első rangadójukat idén. Mendieta mindvégig a kispadon ücsörgött, a válogatott Fiore az utolsó percekben állhatott be. A Juvénél Del Piero lecserélték.

A címvédő AS Roma Bolognába látogatott, és a mindeddig hat gólt kapó hazai csapat ennek a felét ezen a meccsen megkapta. A Roma jól játszott, igaz ebben az is lényegesen közrejátszott, hogy már a harmadik percben vezettek Samuel révén a Farkasok. Batistuta ismét eredményes volt, Macus Assuncao csodálatos szabadrúgásgólt lőtt. Egyre inkább kezd összeállni a tavalyi csapat.

A Chievo elsőségét azonban még így sem fenyegette jottányi veszély sem. A veronaiak a Perugiát fogadták és Corini büntetőjével már az első félidőben vezettek, a másodikban D' Anna biztosította be a sikert. A másik veronai gárda ellenben hiába vezetett Torinóban az első játékrészben, a végén csúfos, 5-1-es vereséget szenvedett. A edzőváltás után megszerezte első győzelmét a Milan épp a súlyos gondokkal küszködő Parmát sújtotta a porba Filippo Inzaghi.

A Brescia a gyengélkedő Udinesét verte 2-0-ra, a Piacenza hiába vezetett a találkozó elején Hubner tizenegyesével, az Atalanta mindhárom pontot elvitte tőlük. A Venezia 1-1-et ért el a Leccével szemben, vagyis még mindig nyeretlen az újonccsapat.

Eredmények:
Lazio-Juventus 1-0
Bologna-Roma 1-3
Brescia-Udinese 2-0
Chievo-Perugia 2-0
Parma-Milan 0-1
Piacenza-Atalanta 1-2
Torino-Verona 5-1
Venezia-Lecce 1-1