Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Menesztették a Haladás vezetőedzőjét

2001.11.26. 19:34
A Haladás tizenkét bajnoki forduló óta nem nyert a magyar futball-élvonalban, így aligha meglepő, hogy a rossz szereplés után közös megegyezéssel szerződést bontottak Keszei Ferenc vezetőedzővel. A szakvezető utóda, Nagy Mihály lesz, aki eddig a másodedzői posztot töltötte be.
A Haladás újoncként remekül indult az NB I-ben, kiváló meccseket játszott, legyőzték a Dunaferrt, a negyedik helyig meneteltek előre a tabellán. A nyolcadik forduló után azonban bekövetkezett egy igen mély hullámvölgy, amelyikből még pillanatnyilag sem sikerült kilábalnia a csapatnak, a múlt heti forduló után - először az idényben - kieső helyre sodródott. Az igazsághoz hozzátartozik: a Haladást sérüléshullám is sújtotta.

A szakvezető számított a menesztésre

A szombathelyi vezetők úgy vélték itt az idő a váltásra, és nem várják meg az őszi szezonból hátralévő két találkozót, és menesztik Keszei Ferencet. Keszei a döntésen nem lepődött meg, ő maga is gondolt erre, kivált, amikor az utóbbi két hatpontos meccset - Vasas, Győr - elveszítették.

"Úgy gondoltam, hogy a téli szünetben sikerül megerősíteni a csapat játékosállományát, és akkor ugyanazt a lendületes és jó futballt játszhatjuk majd a tavaszi nyitányon, mint amit a bajnokság első részében. Sajnos ez a lehetőség már nem nekem adatik meg" - összegzett.

Keszei önmagától is félreállt volna

Keszei azt is elárulta, amikor megérezte, hogy a vezetés nem áll ki töretlenül mellette, akkor önmagától is félreállt volna. "Nagyon szeretem ezt a klubot, ennyivel úgy éreztem tartoztam volna a Haladásnak. Remélem úgy maradok meg a szurkolók emlékezetében, hogy volt Szombathelyen egy edző, aki megpróbált jó focit csinálni, de nem volt szerencséje" - zárta mondandóját a tréner, utalva arra, hogy a sérülések következtében óhatatlanul bekövetkező visszaesés ellen nem tehetett semmit.

Keszei utóda már a szerdai REAC elleni Magyar Kupa-meccsen Nagy Mihály lesz, aki eddig segítőjeként dolgozott mellette. Keszei a negyedik edző az idei szezonban, akinek idő előtt köszönték meg a munkáját.