Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Négy európai ország lesz kiemelt a vb-n

2001.11.28. 12:22
Elkészítették a jövő évi labdarúgó világbajnokság szombati sorsolásának kiemelését. A puszani sorsoláson a címvédő Franciaország, a rendező Japán és Koreai Köztársaság, valamint Brazília, Argentína, Németország, Olaszország és Spanyolország kerül az "első kalapba".
December 1-én, szombaton, a koreai Puszanban sorsolják a jövő évi koreai-japán közös rendezésű labdarúgó világbajnokság csoportbeosztását. A sorsolás előtt nyilvánosságra hozták a válogatottak kiemelését, valamint a sorsolás menetét. A 32 válogatott nyolc egyenként négyes csoportba kerül.

Michel Zen-Ruffinen, a nemzetközi szövetség (FIFA) főtitkára bejelentette: a sorsolás alapelve, hogy két európai válogatottnál több nem szerepelhet egy csoportban. Az első kalapba a rendező Japánon és Koreai Köztársaságon kívül a címvédő Franciaország valamint Brazília, Argentína, Németország, Olaszország és Spanyolország került.

A nyolc kiemelthez nyolc európai csapatot sorsolnak. A maradék három európai együttes abba a négyesbe kerül, ahol még nincs két válogatott az öreg kontinensről. Az öt dél-amerikai csapat esetében figyelembe veszik, hogy mindkét rendező országba kerüljön válogatott erről a kontinensről. Eldöntötték, hogy Kína a csoportmérkőzéseit a Koreai Köztársaságban játssza.

A kiemelési sorrend:

1. kalap: Franciaország, Koreai Köztársaság, Japán, Brazília, Argentína, Olaszország, Németország, Spanyolország

2. kalap: Belgium, Horvátország, Dánia, Anglia, Írország, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szlovénia, Svédország, Törökország

3. kalap: Ecuador, Paraguay, Uruguay, Kína, Szaúd-Arábia

4. kalap: Kamerun, Nigéria, Szenegál, Dél-afrikai Köztársaság, Tunézia, Costa Rica, Mexikó, Egyesült Államok