Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Jordan: 'Nincsenek társaim!'

2001.11.28. 15:42
A megfelelő tudás mellett az elszántságot is hiányolja csapattársaiból Michael Jordan. A hatszoros NBA-győztes kosarast egyesületének, a Washington Wizardsnak, az észak-amerikai profi kosárlabda ligában elszenvedett tizedik veresége késztette arra, hogy leplezetlenül elmondja véleményét játékostársairól.
Betelt a pohár Michael Jordannél. A hatszoros NBA-győztes kosaras élesen bírálta csapattársait a Cleveland Cavaliers-től elszenvedett 94-75-ös vereség után. "Air Jordannek" minden oka megvolt a bosszúságra, hiszen a Washington Wizards az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban tizenharmadik mérkőzésén tizedszer szenvedett vereséget. A mérleg valóban szerény, hiszen ennél a Keleti-főcsoportban csak a Miami Heat (2 győzelem, 11 vereség) és a Chicago Bulls (1, 12) mérlege rosszabb.

Jordan szerint senki sincs, aki legalább egy kicsit segítene neki, így viszont minden teher rá hárul. "Nálam 15 évvel fiatalabbakkal vagyok körülvéve, mégis nekem kell vetődni a labdák után, ők inkább kiengedik és arra vigyáznak nehogy megsérüljenek. Többségükből a megfelelő tudás mellett az elszántság is hiányzik, ilyen hozzáállással nem lehet meccseket nyerni"- panaszkodott Jordan.

A fővárosiak sztárján alaposan meglátszik kiszolgáltatottsága. Az idény kezdetén tapasztalt remek teljesítményének (bár még így is magasan a gárda legjobbja!) már nyoma sincs. A Cleveland ellen 31 perc alatt 18 pontot szerzett, és 24 mezőnykísérletéből csak kilencszer talált a gyűrűbe. Pedig a clevelandiekről kellemes emlékei vannak: 1990. március 28-án a Chicago Bulls játékosaként a pályafutása csúcsát jelentő 69 pontot éppen ellenük érte el.

Eredmények
Cleveland Cavaliers-Washington Wizards 94-75
Miami Heat-Boston Celtics 83-84
New Jersey Nets-Chicago Bulls 100-68
Houston Rockets-Sacramento Kings 84-89
Dallas Mavericks-Golden State Warriors 116-106
Portland TrailBlazers-Indiana Pacers 96-90
Seattle SuperSonics-Minnesota Timberwolves 112-102
Los Angeles Lakers-Milwaukee Bucks 104-85