Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

A címvédő is búcsúzott a Magyar Kupából

2001.11.28. 19:45
A legjobb nyolc közé jutásért léptek szerdán pályára a Magyar Kupában még érdekelt együttesek. A legnagyobb különbségű győzelmet a Lombard aratta, amely kilenc góllal terhelte meg a Demecser-t, míg a Haladás csak büntetőkkel jutott túl a másodosztályú REAC-on. A Sopron a bajnoki kudarc után ezúttal legyőzte a Kispestet, a Videoton pedig a címvédő Debrecent búcsúztatta. Az UTE csak nehezen lépett túl a BKV-n, a Győr pedig 0-2-ről fordított a Siófok ellen.
Tatabányán az NB II-ben saját csoportját vezető Demecsert látták vendégül, és Véberék igazán nem bizonyultak kedves házigazdának, hiszen az első negyvenöt perc után már hat góllal vezettek. A fordulás után visszavettek a lendületből, ám az utolsó öt percben ismét megrázták magukat, és további három gólt szereztek. Különösen Pekovic volt elemében, aki egymaga öt gólt szerzett.

Sopronban a hazaiak visszavágtak Kispestnek, melytől a hétvégén vereséget szenvedtek bajnoki találkozón. A meccs koreográfiája hasonlított a hétvégi találkozóra, azaz hazai rohamok, vendég kontrák. A kispesti helyzetek azonban kimaradtak - kétszer a kapufa mentette meg a hazaiakat a góltól -, míg az ezúttal jobban játszó soproniak háromszor is a hálóba találtak.

A Haladás és a Dunaferr is alacsonyabb osztályú ellenfélhez látogatott, és mindkettő továbbjutott a legjobb nyolc közé. Az újvárosiak az eredmény ellenére simán jutottak tovább, hiszen sorra alakították ki a helyzeteiket, azonban az NB II-es csapat kapusa parádésan védett, mindössze Tököli tudott túljárni az eszén. A szombathelyiek azonban csak szerencséjüknek köszönhetik a továbblépést, hiszen a végig jobban játszó REAC-ot csak büntetőkkel tudták megverni.

A tavalyi döntő "visszavágóján" a Debrecen egyórányi játék után szerzett vezetést a Videoton ellen. A vendégeknek csak a rendes játékidő utolsó percében sikerült egyenlíteniük, majd a hosszabbítás ötödik percében a győzelmet is megszerezték a rengeteg helyzetet kidolgozó, ám azokat sorra kihagyó Loki otthonában.

Az Újpest - a felújított Megyeri úti stadionban 600-an voltak - ha nehezen is, de legyőzte a BKV-t, míg a Siófok már 2-0 arányban is vezetett Győrött, a hazaiak azonban egyenlítettek, majd a hosszabbítás utáni büntetőpárbajban a továbbjutást is kiharcolták.

Eredmények:
A vastag betűvel írt csapatok jutottak tovább.

Tatabánya (NB I/B)-Demecser (NB II) 9-0 (6-0)
Gólszerzők: Pekovic (7., 33., 39., 44., 80.), Tüske (35., 88.), Véber (26.), Potemkin (85.)

Sopron - Kispest-Honvéd 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Orabinec (27.), Tóth I. (42.), Tóth M. (64.), illetve Faragó (85.)

Rákospalotai EAC (NB I/B)-Haladás 1-1 (1-1, 1-1), 11-sekkel: 3-5
Gólszerzők: Virág, illetve Juhász

Petőháza (NB II)-Dunaferr 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Tököli

Debrecen-Videoton 1-2 (0-0, 1-1)
Gólszerzők: Kerekes (61.), illetve Terjék (90.), Gajic (95.)

Újpest -BKV Előre 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Dvéri (28.), Galaschek (11-esből, 48.), Frunza (51.) ill. Megyesi (11-esből, 23.), Balaskó (90.)

Győr-Siófok 2-2 (1-2, 2-2)11-sekkel: 6-4
Gólszerzők: Szanyó (45.), Sütöri (74.) ill. Schultz (8.), Páling (37.)

Két hete lejátszották:
Szekszárdi UFC - Hajdunánás 5-1