Sára, Márió
2 °C
6 °C

Fölényesen verte a Juventus a Leverkusent

2001.11.29. 17:29
Kétszeri halasztás után csütörtök délután végre le tudták játszani a Bajnokok Ligája D csoportjának első fordulóból elhalasztott mérkőzését, amelyen a Juventus a Leverkusent fogadta. A torinóiak győzelme szinte egy percig sem forgott a veszélyben, a Juve simán, 4-0-ra nyert.
Sem a múlt heti, sem az e heti szerdán nem kegyelmezett a köd a Juventus és a Leverkusen labdarúgóinak, mindkétszer el kellett halasztani a mérkőzést. A két csapat ezek után úgy vélte, hogy január harmincadikán játsszák le a mérkőzést, de az UEFA illetékesei elvetették ezt a javaslatot, és a csütörtöki játék mellett döntöttek, nem érdekelte őket, hogy a Leverkusen szombaton már bajnokit játszik.

Trezeguet nyitotta a gólok sorát

A németek az első percektől kezdve visszafogottan játszottak, a Juventus azonban szárnyalt. A bajnokságban gyengébben teljesítő Zebrák ezúttal nagyon megemberelték magukat, a vendégeken pedig egyáltalán nem látszott, hogy veretlenek a Bundesligában.

A nyolcadik percben Trezeguet szerzett vezetést, miután Novotnyt és Buttot megelőzve egy visszafejelt labdát a kapuba továbbított. A Juve támadásban maradt, a Leverkusen erőlködött. Del Piero pedig kettőre növelte a Zebrák előnyét. A Leverkusen szöglete után kontrázott a Juve, és az olasz csatár nem hibázott. A félidő vége előtt a horvát Tudor is "beköszönt", ez pedig azt jelentette, hogy el is dőlt a három pont sorsa.

A Juve csoportja élére ugrott

A második félidőben Trezeguet még egyszer a hálóba talált - a mindvégig kiválóan játszó Nedved remek passzát vágta Butt mellett a kapuba -, így a Juventus rögtön a csoport élére ugrott, hiszen a másik mérkőzésen a La Coruna 2-0-ra verte az Arsenalt.