Szilárda
0 °C
6 °C

Korsós Attila titokzatos betegsége

2001.11.29. 08:28
Korsós Attila tizenegyszeres magyar labdarúgó válogatott immár két hónapja nem lépett pályára csapatában, az osztrák Salzburgban, mi több: nem is edzhet. Titokzatos betegség kínozza, vizeletében vért találtak, és az orvosok tanácstalanul állnak az eset előtt. Korsóst idegileg nagyon megviselték a történtek.
Korsós immár két hónapja edzések helyett különféle vizsgálatokra jár, a kartonja több kötetnyi, mégsem tudni mi a baja. Jobb híján - vár. (Egy kicsit fél is.)

"Körülbelül két hónapja kezdődtek a bajok, akkor derült ki, hogy vér van a vizeletemben. Kezdetben nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget az ügynek, hiszen pár éve már egyszer küszködtem hasonló bajokkal, no meg azt hittem, hogy a megerőltetés miatt van" - mondta kérdésünkre.

A kislányát sem emelheti fel

Korsóst azonnal eltiltották az edzésektől, de még attól is, hogy a kislányát felemelje. Azóta több száz vizsgálatot hajtottak végre rajta, de nem sikerült megtalálni a betegség forrását. Az egyik veséjéből már szövetmintát is vettek - eredménytelenül.

Azt gyanítják a doktorok, hogy egy hajszálér elpattant a szervezetében, és emiatt véres a vizelete. Korsós azt sem tagadta, hogy némiképp fél is, mert nem tud előre tervezni. "Már az is megfordult a fejemben, hogy vissza kell vonulnom. Félreértés ne essék, szeretném folytatni, de ha azt mondják kockázatos, akkor nem marad más hátra, mint hogy harminc évesen befejezzem." - mondta keserűen.

Korsós szerint ez az év lehetett volna számára kiugrás éve, hiszen jól ment neki a játék, sok lehetőséget kapott, ám a történtek miatt nem tudott vele élni. Mint mondta: pillanatnyilag nagyon gyenge a kondíciója, hiszen két hónapja egyetlen métert sem futhatott.