Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Bayern ellen sem védhet Király?

2001.11.30. 09:16
A bajnoki címvédő Bayern München ellen készülődik a Bundesligában a hatodik helyezett Hertha BSC, ám arra kevés az esély, hogy mindkét magyar játékost a pályán láthassuk, hiszen Király Gábor továbbra sem teljesen egészséges. A berliniek dolgát nehezíti, hogy Király helyettese is kisebb húzódással bajlódik.
Király Gábor november negyedikén, a Mönchengladbach elleni 3-0-s sikerrel zárult meccsen lépett pályára, és egy ártalmatlan mozdulatnál izomhúzódást szenvedett, melynek következtében, ki kellett hagynia néhány meccset.

Vér van az izomrostok között

Az orvosok úgy vélték, nemsokára ismét pályán lehet a magyar válogatott kapusa, legkésőbb december elejére. (Igaz már az is felröppent, hogy korábban.) Ám valószínűleg az újdonsült Világkupa-győztes Bayern elleni vasárnapi összecsapáson sem állhat majd a gólvonalon. A kitűnő kapus csütörtök este még nem tudta, hogy mi lesz a sorsa.

Király az Indexnek kifejtette, hogy csakis teljes felépülés esetén jelölik a kezdőcsapatba, annak ellenére, hogy pillanatnyilag már nincsenek fájdalmai. "Az izomrostok között azonban még kis mennyiségű vér található, ami egyszersmind azt jelenti, hogy nem szerencsés ilyen állapotban játékra jelentkeznem." Azt is elmondta, hogy a heti két meccs miatt kockázatos lenne, ha nem tökéletesen gyógyult állapotban védene, mert könnyen kiújulhatna a sérülése.

Dárdai helye megkérdőjelezhetetlen a csapatban

A Hertha gondjait nehezíti azonban, hogy a cserkapus, Christian Fiedler is meghúzódott, ám ő korántsem olyan súlyosan, mint a magyar hálóőr. Király önbizalmát mindenképpen növelheti, hogy a gárda vezetőedzője, Jürgen Röber továbbra is kitart mellette, és az egyik legjobb képességű kapusnak tartja. Ez a megállapítás még akkor is igaz, ha kezdetben netán kispadra ültetné a kihagyás után.

A szurkolók körében is hatalmas népszerűségnek örvend kapusunk, hiszen rengeteg kérdést tettek fel neki a Hertha élő chatjén, és többnyire ott is az állapotával foglalkoztak.

A rangadón így is lesz magyar szereplő, hiszen Dárdai Pál helye pillanatnyilag megkérdőjelezhetetlen az együttesben, a pécsi középpályás győztes gólt lőtt kedden a Német Kupában.