Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Az UEFA elutasította a Leverkusen óvását

2001.11.30. 19:40
A német Bayern Leverkusen már a Juventusszal vívott csütörtök délutáni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt jelezte, hogy megóvja a találkozót, amelyet később 4-0-ra veszített el. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasító határozatának indoklása szerint a szabályok lehetővé teszik az újrajátszást.
Nem vezetett eredményre a német Bayern Leverkusen óvása. A németek a csütörtöki Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkőzést óvták meg, mivel véleményük szerint nem lehetett volna lejátszani a mérkőzést. A köd miatt kétszer elhalasztott összecsapást a torinóiak végül Trezeguet két, valamint Del Piero és Tudor góljaival könnyedén, 4-0-ra nyerték meg.

Ugyanakkor tény: a németek már a kezdés előtt jelezték, hogy az eredménytől függetlenül panasszal élnek a végeredmény ellen. Az UEFA a beadványt azzal az indoklással utasította el, hogy a szabályok rendkívüli esetben (a köd ennek minősült) lehetőséget biztosítanak a 24 órán belüli újrajátszás elrendelésére.

"Miután szerdán este kiderült, megint elmarad az összecsapás, szállodát kellett keresnünk, ugyanis nem készültünk arra, hogy csak csütörtökön utazunk el Torinóból. A játékosok éjjel egykor kerültek ágyba. Mellesleg először a hazaiak is jobban szerették volna, ha január végén találkozunk, de később teljesen érthető módon nem tiltakoztak"- panaszkodott Wolfgang Holzhauser, a Leverkusen gazdasági igazgatója.

A németek hasonló esetek elkerülése érdekében egy új javaslatot tettek az UEFA vezérkarának. A leverkuseniek szerint érdemes lenne úgy összeállítani a versenynaptárt, hogy néhány tartalék játéknapot is kijelölnek, amikor a különböző okokból elhalasztott meccseket meg lehet rendezni.