Emőke
-4 °C
9 °C

Újabb nagy verést kapott a Manchester az Old Traffordon

2001.12.01. 20:32
A Manchester United a Premier League-ben ötödik vereségét szenvedte el ebben a szezonban. A 99-es BL -győztest ezúttal a Chelsea iskolázta le, ráadásul az Old Traffordon szenvedtek vereséget Beckhamék. A listavezető Liverpool idegenben győzött, és további öt csapat is idegenből hozta el a három pontot.
Nagyon úgy tűnik azoknak lesz igazuk, akik már a bajnokság rajtja előtt azt mondták, nem volt jó ötlet a előre bejelenteni, hogy jövő nyáron távozik Sir Alex Ferguson a csapattól. Azóta a világ jelenleg leggazdagabb együttese nem találja önmagát. Ezúttal nem is egy rangadón, a Liverpool vagy az Arsenal, hanem az a szebb napokat is megélt Chelsea bizonyult jobbnak a bajnoki cím védőjénél, méghozzá mindenféle nagyobb megerőltetés nélkül. A londoni alakulat már a 6. percben bevette Barthez kapuját, és hiába erőlködött a Manchester semmi nem jött össze nekik.

Alex Ferguson
A második félidőben még kétszer kapitulált a mindössze Giggset nélkülöző, egyébként legerősebb összeállításában pályára lépő MU. Hiába próbálkozott Sir Alex cserékkel, a londoni kontrákkal nem tudott mit kezdeni a roppant körülményes hazai védelem. Ferguson a találkozó után kijelentette: nem hiszi, hogy csapata idén is bajnoki címet ünnepelhet, ahhoz már túl sokat hibázott.

Nem úgy a Liverpool, amely magabiztosan menetel, ezúttal a Derby County otthonából hozta el a három pontot. Természetesen Owen szerezte a Pool győztes gólját, már a találkozó 6. percében, a kapust kicselezve gurított az üres kapuba. A győzelemhez azonban kellett az is, Hogy a Derby olasz csatára, a második félidőben büntetőt hibázzon. Győzelmének köszönhetően a Liverpool már három ponttal vezeti a tabellát, úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott legtöbb riválisánál.

A forduló többi találkozóján is a vendégek voltak otthon, mindössze a Sunderland tudott hazai pályán győzedelmeskedni. Meglepetés a Leicester győzelme a Villa Parkban, és a Boro diadala a Blackburn Rovers otthonában. Az Arsenal viszonylag simán nyert az Ipswich ellen, a Newcastle pedig sokáig vezetett a Charlton vendégeként, az utolsó percekben tudott csak a hazai gárda egyenlíteni. Ez úgy "megviselte" a veterán Shearert, hogy ki is állították.

Premier League, 15. forduló:
Manchester United - Chelsea 0-3 (0-1)
Gólszerző: Melchiot (6.), Hasselbaink (64.), Gudjohnsen (86.)
Derby County - Liverpool 0-1 (0-1)
Gólszerző: Owen (6.)
Aston Villa - Leicester City 0-2 (0-1)
Gólszerző: Akinbiyi (12.), Scowcroft (51.)
Kiállítva: Ginola (85., Aston Villa)
Blackburn Rovers - Middlesbrough 0-1 (0-1)
Gólszerző: Boksic (45.)
Charlton Athletic - Newcastle United 1-1 (0-0)
Gólszerző: Macdonald (83.), illetve Speed (73.)
Kiállítva: Shearer (88., Newcastle)
Ipswich Town - Arsenal 0-2 (0-1)
Gólszerző: Ljungberg (5.), Henry (56., 11-esből)
Sunderland - West Ham United 1-0 (0-0)
Gólszerző: Phillips (85.)
Vasárnap játsszák:
Fulham - Leeds United
Everton - Southampton