Emőke
-4 °C
9 °C

Dárdai: Jól döntöttem, hogy nem szerződtem a Bayernhez

2001.12.03. 18:40
A múlt héten Dárdai Pál volt a német Bundesligában szereplő Hertha BSC hőse, hiszen két sorsdöntő gólt lőtt, utóbbit a BL-győztes Bayern München kapujába. Ennek köszönhetően az érdeklődés középpontjába került, de az ünneplés helyett már a csütörtöki Servette elleni UEFA-Kupa mérkőzés foglalkoztatja.
Dárdai Pál immár szokásos módon kezdte az idei szezont, nem kapott helyet a Hertha BSC kezdőcsapatában. Néhány hét elteltével azonban bizonyította, hogy képességei szerint helye van a csapatban, és ismét a kezdésre futhatott ki társaival.

"Jól érzem magam a fővárosban"

Dárdai a múlt héten előbb az Erfurt kapuját vette be a Német Kupában - a hosszabbítás második percben érte a döntő találatot -, ezzel juthatott tovább a berlini együttes. A hétvégén a Bayern München verték ugyancsak az ő góljával.

A találatnak amiatt volt különös jelentősége, mert két éve a Bayern szerette volna soraiban látni a középpályást. Erről a kérdésről mostanság így vélekedik a játékos: "Én már csak berlini vagyok, jól érzem magam a fővárosban, a családom is megszokta. Két és fél évvel ezelőtt nehéz volt döntenem, de azt hiszem jó megoldást választottam."

November óta kapható Dárdai szobra

Elismerésül már szobrot is kapott, igaz a műalkotás alig 7 cm magas. A magyar játékos mellszobra a Hertha ajándékboltjában kapható november vége óta, akárcsak a nevét viselő kék-fehér Hertha-sál. Persze Király Gáboréval és a többiekével együtt.