Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Lisztes: Brémában élvezem a játékot

2001.12.05. 09:38
Lisztes Krisztián, a Ferencváros egykori játékosa az elmúlt hetekben csapatával, a Werder Bremennel legyőzte a tavalyi német bajnokság három éllovasát. A Bayern, a Schalke és a Leverkusen legyőzésében is jelentős szerepe volt a harminchatszoros magyar válogatott futballistának. A Schalkénak lőtt gólja után a német lapok egész egyszerűen a Weltklasse (világklasszis) kifejezéssel illették játékát.
Lisztes Krisztián
"Hiába nyertünk a legutóbbi kilenc bajnokinkból nyolcat, csak akkor lehetünk elégedettek, ha a hátralévő három fordulóban - St. Pauli, Dortmund, Freiburg - még legalább kilenc pontot gyűjtünk" - mondta az Indexnek Lisztes Krisztián, aki a hétvégén ismét egy ragyogó gólpasszal hívta fel magára a figyelmet. - "Erre meg is van a reális esélyünk, hiszen most nagyon együtt van a csapat, és egészen más taktikával játszunk, mint a bajnokság elején, amikor sehogyan sem akartak jönni az eredmények."- folytatta.

A Fradi egykori üdvöskéje szerint a javulás oka, hogy a rajtnál még négy védővel játszottak, azonban az edzőjük belátta, hogy ez nem megy nekik, így áttértek a 3-5-2-es felállásra, azóta jönnek az eredmények. Úgy érzi ő is azért játszik hétről hétre ragyogó formában, mert Brémában végre megkapta azt a bizalmat, amit előző együttesében, a Stuttgartban soha.

Lisztes szerint a győzelmek hatására sem nőtt meg a szakvezetés étvágya, az alapvető cél, a nemzetközi kupaszereplés kivívása. A magyar játékos szerint az elmúlt hetekben mutatott játékának - és Dárdai berlini remeklésének - köszönhetően egyre inkább figyelnek rájuk, magyar futballistákra. A Schalke 04 ellen szerzett találatát például a hét góljának választották.

Herzog kontra Balakov
A Stuttgartban a bolgár Balakovot favorizálták, míg Brémában az osztrák Herzognak csak epizódszerep jut Lisztes mellett. Arra a kérdésre, hogy kit tart jobb futballistának, Herzogot vagy Balakovot, egyértelműen az osztrákot emelte ki, hiszen Balakov mindössze egy német kupagyőzelmet tud felmutatni, Herzog KEK-győzelme és német bajnoki címe mellé.

A Bréma 36-szoros magyar válogatott irányítója szerint, ha a válogatott állandósítani tudja a macedónok ellen nyújtott formát, kellemesebb perceket szerezhet a szurkolóknak, mint az elmúlt években. Lisztes úgy érzi, kellő sikerre éhes fiatallal kiegészülve, eredményesen szerepelhetnek, akár már a legközelebbi Európa-bajnoki selejtezőkön.