Klaudia
-4 °C
2 °C

Ronaldo a Palmeirasban?

2001.12.08. 15:03
Várhatóan az idény végig ismét hazájában fog játszani Ronaldo. Az olasz Internazionale brazil labdarúgóját klubja a Palmeiras csapatának fogja kölcsönadni. A játékos is hajlik a megegyezésre, mert leendő egyesületben több játéklehetőséghez jutna.
A Corriere dello Sport olasz sportlap szerint az itáliai bajnokság élcsapata, a milánói Internazionale az idény végéig a brazil Palmeirasnak kölcsönadja csatárát, Ronaldót. A brazil játékos majd két évig tartó súlyos sérüléséből nemrég épült fel, és még nem nyerte vissza formáját, sokszor csak perceket játszik csapatában.

Nem fér be az Interbe

Edzője, az argentin Hector Cuper legutóbbi nyilatkozatában is hangsúlyozta: Ronaldo egyelőre "nem fér be" a kezdő tizenegybe. A tréner szerint most még a sokkal meggyőzőbb formában játszó olasz válogatott játékos, Christian Vieri mellett a Sierra Leone-i Mohammed Kallon is előnyt élvez a gárda összeállításánál. Cuper ugyan elégedett a brazil klasszis edzésmunkájával, de jelezte: még sok pótolni valója van játékosának.

Cél a világbajnokság

Ronaldo egyelőre nem nyilatkozott határozottan terveiről, de éreztette: nem lenne ellenére a váltás. Nyomós érv lehet, hogy ha több játéklehetőséghez jut hazájában, akkor nagyobb esélye lehet bekerülni a világbajnokságra készülő brazil válogatott keretbe. A selecao (brazil labdarúgó válogatott) szövetségi kapitánya, Felipe Scolari ugyanis kijelentette, hogy csak azokra számít, akik a vb előtt három hónapig folyamatosan játszanak csapatukban.

A brazil csatár november 4-én a Lecce elleni találkozón 14 percet játszott, amikor izomhúzódás miatt le kellett cserélni. Előtte 1999. november 21-én szerepelt utoljára bajnoki találkozón. Azóta kétszer operálták térdszalag-szakadással. Az olasz bajnokságban november 25-én, a Fiorentina ellen 18 percet játszott, vasárnap az Atalantát 4-2-re legyőző együttesben nem rúgott labdába. Csütörtökön, az UEFA Kupa 3. fordulójának visszavágóján, az Ipswichet 4-1-es sikerrel búcsúztató együttesben az utolsó tíz percben szerepelt.