Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Eriksson és Capello sem lesz Ferguson utóda

2001.12.09. 20:12
Nincs még utóda a szezon végén visszavonuló Sir Alex Fergusonnak, a Manchester United vezetőedzőjének. A legfrissebb hírek szerint Sven-Göran Eriksson angol szövetségi kapitány és Fabio Capello, az AS Roma szakmai irányítója sem lesz tréner a Premier League címvédőjénél.
A szombati játéknapon újra vereséget szenvedett a Premier League címvédője, a Mancheter United. A West Ham United ellen 1-0-ra elveszett meccs után egyre többen találgatják, kilesz az idény végén nyugdíjba vonuló Sir Alex Ferguson utóda. Szinte minden héten felmerült egy-egy új név - mint például a francia Arsene Wenger az Arsenalból, vagy éppen az ír David O'Leary a Leedsből - ám az információra rendre érkezett a cáfolat is. Legújabban két nagynevű edzőt hozták hírbe: Sven-Göran Erikssont és Fabio Capellót.

Eriksson nemet mondott

A leggyakrabban emelgetett jelölt az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson. A svéd mester, aki a Lazio kispadját hagyta ott az angol kapitányi székért, nagy népszerűségnek örvend a szigetországban, ami nem is csoda, hiszen vezetésével a nemzeti tizenegy egyenes ágon jutott ki a jövő évi világbajnokságra. A szakvezető bár nagy megtiszteltetésnek tartja jelölését, udvariasan ugyan, de kitért a lehetőség elől.

"Több éves szerződés köt a szövetséghez, s azt szeretném is tiszteletben tartani. Mindig dicsőséget jelent, ha egy nagy klubbal kapcsolatban hozzák szóba a személyemet, de most is csak azt mondhatom: nem kerestek meg a Manchester Unitedtől. Így nem is tárgyalhattam velük" - mondta a svéd szakember, akinek 2006-ig szól a kontraktusa.

Capello sem költözik Manchesterbe

A másik esetleges jelölt az olasz Fabio Capello szintén kizárta a lehetőséget, hogy Angliába költözzön. A neves szakembernek - aki bajnoki címre vezette az AS Romát - szerződése másfél év múlva jár le egyesületénél, s ezt nem is akarja felrúgni. "Addig még sok dolog történhet, de én egyelőre elkötelezett vagyok jelenlegi csapatommal. Manchesterből nem is vették fel velem a kapcsolatot" - érvelt a világhírű edző.