Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Véglegesítették a 2008-as futball Eb magyar helyszíneit

2001.12.10. 19:23
Kapcsolódók (8)
A 2008-as magyarországi labdarúgó Európa-bajnoki pályázatot előkészítő bizottság hétfői ülésén véglegesítették a lehetséges helyszíneket, illetve elfogadták a munkát koordináló Eb-2008 kft. idei, 200 millió forintos költségvetését.
Összesen tíz város: Budapest, Debrecen, Miskolc, Szeged, Győr, Székesfehérvár, Kaposvár, Zalaegerszeg, Kecskemét és Pécs jelezte rendezési szándékát. A fővárosból amúgy két létesítmény lehet helyszín, ám ezek között nem szerepel az újonnan - novemberben - átadott Újpesti-aréna, hiszen a befogadóképessége - 13 ezres - nem üti meg az európai szövetség elvárásait.

Csak a Népstadion biztos helyszín

Bozóky Imre, az MLSZ egyszersmind a pályázati bizottság elnöke a kérdéssel kapcsolatosan csak annyit fejtett ki, hogy Budapesten a Népstadion "jelentkezése" biztos, a másik stadionról még folynak az egyeztetések. Így a kibővítendő Fradi-pálya esélyei kétségkívül megnőttek.

- A vidéki városokkal külön-külön tárgyalunk és a megbeszélések után döntünk arról, hogy hová tervezzük a kontinensvetélkedő mérkőzéseit. Mivel nemzeti ügyről van szó, nem tartok attól, hogy túl kevés lesz az érdeklődő - tette hozzá az elnök.

Az UEFA már elküldte a jelentkezési feltéleket

A bizottság ülésén Alain Courtois, a tavalyi belga-holland közös rendezésű Eb főigazgatója tartott részletes előadást a legfontosabb feladatokról, az előkészületektől az utolsó mérkőzésig.

- Rengeteg hasznos információ birtokába jutottunk. Az UEFA már elküldte a jelentkezési feltételeket tartalmazó anyagot, melyet valószínűleg a következő napokban fogunk megkapni. A rendezési szándékot 2002. február 28-ig erősítheti meg minden jelentkező, a végleges pályázat beadási határideje: május 31. Az UEFA szemlebizottságának látogatására szeptemberben, vagy októberben kerül sor, a döntést decemberben hozzák meg.

Oroszország visszalépett

Magyarországnak - Oroszország visszalépése után - öt vetélytárssal kell számolnia: Skócia "egyéni" induló (a skótok sikere esetén Írország "besegíthet"), Ausztria Svájccal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, Görögország Törökországgal együtt szeretné megrendezni az Európa-bajnokságot, míg az északi országok közül Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország reménykedik a közös házigazdaságban.