Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Két óra alatt két edzőnek mondtak fel

2001.12.11. 16:18
Előbb Debrecenben, majd két óra elteltével Sopronban jelentették be, hogy nem a régi vezetőedzővel vágnak neki a tavaszi folytatásnak. Debrecenben Pajkos tevékenységével elégedetlenek voltak, Reszelit Sopronban részint a Liga felfüggesztése miatt részint az eredménytelenség miatt menesztették.
Sokan találgatták, vajon ki lesz az első NB I-es vezetőedző, aki kényszerű búcsút int a kispadtól a téli szünetben. Többen Csank Jánost, az FTC valamint Komjáti Andrást a Vasas szakvezetőjét emlegették esélyesként a kétes értékű cím megszerzésére, ám a "befutó" végül a debreceni Pajkos János lett, akit kedd délután a DVSC vezetősége felmentett pozíciójából.

Nem meglepetés a tréner búcsúja

Annyiban nem meglepetés a tréner búcsúja, hogy a hajdúsági vezetők már többször nyilatkozták: elégedetlenek a csapat őszi szereplésével. A Debrecen a bajnokságban 22 forduló után 25 ponttal a 8. helyen áll, ám ezzel úgy tűnik elégedetlenek voltak.

Ez az eredmény egyfelől jónak mondható, hiszen a BKV visszalépése nélkül a Loki jelenleg a második vonalban szerepelne, másfelől viszont kudarc, hiszen a nyári szünetben jelentősen megerősített a gárda keretét, arról nem is beszélve, hogy a tervek között az első hat hely valamelyikének megszerzése szerepelt.

Dajkával két és fél éves szerződést kötöttek

A sors furcsa pikantériája, hogy a közlekedési csapatnak épp Dajka volt az edzője. Ezek után azonban Békéscsabára szerződött a volt válogatott futballista, és a viharsarkiak magabiztosan vezetik a tabellát. Az edző menesztése egyébként alighanem sok pénzbe kerülhet, hiszen ki kellett vásárolni Dajkát korábbi állomáshelyén.

Dajka kinevezése után az MTI-nek adott nyilatkozatában vallott terveiről. "Azért fogadtam el a debreceniek ajánlatát, mert ők voltak a legrégebbi és legkitartóbb érdeklődők. A két és fél évre szóló szerződésemet szerdán írjuk alá. Nem szerepel a konkrét célkitűzések között a hat közé kerülés, a tavaszi idényben szeretném inkább lerakni egy jó együttes alapjait és megpróbálunk több meccset nyerni, mint veszteni. A következő kiírásban talán már lehetnek merészebb álmaink is.

Reszeli Soós is távozott

Kevéssel a debreceni események után kiderült, hogy nemcsak Pajkos szomorkodhat, hanem Reszeli Soós István is. Őt Simon Tibor, a REAC eddigi szakvezetője váltja.

Minderről Kutasi Róbert, a válogatott volt sajtófőnöke tájékoztatta az Indexet. Az NB I/B Keleti-csoportjának második helyezettjénél eddig menedzserként tevékenykedő Kutasi hozzátette: ő maga is szerepet vállal az együttesnél, mégpedig szakmai igazgató lesz.

A soproni vezetők döntésében alighanem jelentősen közrejátszott, hogy a labdarúgó liga a közelmúltban eltiltotta a kispadtól az edzőt, és biztosabbnak vélték, ha ezentúl olyan szakember irányítja a csapatot, aki dolgozhat is mellette. A Sopron ráadásképpen rossz szériát produkált az utóbbi időszakban, az utóbbi öt fordulóban nem tudtak nyerni.

Edzőváltások ebben a bajnoki idényben:
Vasas: Slavko Kovacic helyett Komjáti András, augusztus 13.
Kispest-Honvéd: Szurgent Lajos helyett Glázer Róbert, szeptember 10.
Győri ETO: Varga Zoltán helyett Tamási Zsolt, október 1.
Haladás: Keszei Ferenc helyett Nagy Mihály, november 26.
Debrecen: Pajkos János helyett Dajka László, december 11.
Sopron: Reszeli Soós István helyett Simon Tibor, december 11.