Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Csank helyett Garami a Fradi kispadján

2001.12.12. 10:40
Szerződést bontottak a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjével, Csank Jánossal. A döntést Szeiler József ügyvezető közölte a trénerrel, és a gyengébb bajnoki szerepléssel indokolta a váltást. Csank János érdeklődésünkre elmondta, hogy a nem megfelelő igazolások valamint a csapatot sújtó sérüléshullám miatt nem tudták teljesíteni a tervet. Utóda Garami József lesz.
Egy nap alatt három tréner távozott az NB I-es labdarúgócsapatok vezetőedzői székéből. Kora délután a debreceni Pajkos János nyitotta a sort, helyére a válogatott pályaedzője, Dajka László került. Alig két óra múlva Sopronban is váltottak: Reszeli Soós István Simon Tibornak adta át a képzeletbeli stafétabotot. Késő este a pedig megtörtént az, amit a futballközvélemény már régóta várt: a Ferencváros labdarúgócsapatánál menesztették Csank Jánost.

Elmaradt eredmények

Szeiler József
A döntést Szeiler József, a csapatot működtető kft. ügyvezetője hozta meg, természetesen egyeztetve Várszegi Gáborral, a tulajdonossal. Az indok egyértelmű volt: a tavalyi bajnokcsapat csak az ötödik helyet szerezte meg a bajnoki tabellán és idejekorán búcsúzott mind a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, mind pedig a Magyar Kupából.

A zöld-fehérek vezetőedzőjét nem érte váratlanul menesztése. "Valóban állandó téma volt a sajtóban a távozásom, ezért egyáltalán nem ért meglepetés. A döntést Szeiler József közölte, és a nem megfelelő bajnoki és kupateljesítménnyel indokolta váltást. Úgy gondolom, a csapat gyengébb bajnoki szerepléséhez objektív okok vezettek. A rövidre sikerült nyári átigazolási időszakban nem sikerült megerősíteni kellőképpen a keretet. Én mindössze Szabó Tibor és Zombori leigazolását szorgalmaztam, ők játszottak is eleget."

Csank: Sok volt a sérült

Csank János a rosszul sikerült igazolások mellett a csapatot sújtó sérüléshullámot is okolta a kudarcokért. "Főleg csatárposzton voltak gondjaink. Tóth Mihály távozása után Gerában és Horváth Péterben bíztam, ám ők hosszú időre kidőltek a sorból. Ráadásként a szezon vége előtt példátlan sérüléshullám sújtotta a csapatot. Hét-nyolc a kezdőcsapatban is számításba vett játékosról kellett lemondanom. Mindezek a körülmények szakmailag megoldhatatlan feladat elé állítottak."

A búcsúzó edző szerint, ha maradhatott volna a zöld-fehéreknél, akkor bizonyosan előkelőbb helyen végeztek volna.A mezőnyből két csapatot jobbnak ítél, két másik gárdát pedig hozzávetőlegesen egyenlő játéktudásúnak tart a tréner.

Garami érkezhet

Csank terveiről nem sokat árult el, mindenesetre biztos: az edző nem lenne túlságosan szomorú, ha januárban nem irányítana NB I-es gárdát.

A kiebrudalt vezetőedző helyét Garami József foglalja el - értesült szerda délután az Index. Garami egyúttal a szakmai igazgatói posztot is betölti. Az egykori szövetségi kapitány várhatóan másfél évig tölti be a vezetőedzői posztot. Garami segítője két egykori Fradi-játékos lesz: a még aktív Keller József és a BKV Előre jelenlegi edzője, Pölöskei Gábor.