Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Két nap alatt öt csapat cserélt edzőt az NB-I-ben

2001.12.12. 20:39
Kedden Sopronban és Debrecenben váltottak edzőt, majd szerdán - még a kedden menesztett Csank János helyére nevezték ki Garami Józsefet. Ám a "decemberi-edzőkeringő" szerdán tovább folytatódott. A Vasasnál Kiss László váltja Komjáti Andrást, míg Újpesten Kisteleki Istvánt felfelé buktatták, és sportigazgatónak nevezték ki.
Valószínűleg világrekordnak is beillene az, ami az NB-I -ben történt kedden és szerdán. Sopronban Reszeli-Simon csere volt, míg az ország másik végében Debrecenben, Dajka László váltotta Pajkos Jánost a kispadon. Még kedden menesztették Csank Jánost a Fraditól, és szerdán már ki is nevezték utódját Garami József személyében, aki a szakmai igazgatói posztot is betölti a zöld-fehéreknél.

Az igazgatói poszt igen divatos lett szerdára is, hiszen két eddigi vezetőedzőből is sportigazgatót "csináltak". Újpesten Lukács Ferenc klubtulajdonos Kisteleki Istvánt felmentette tisztségéből, és a jövőben sportigazgatóként számít a munkájára. Három éves szerződést kötöttek Kistelekivel, a vezetőedzői posztról pedig később döntenek a Megyeri úton.

Amíg az újpestiek a 22. forduló után 29 ponttal a hatodik helyen állnak, addig egy kerülettel odébb egyértelműen a gyenge szereplés okán váltottak edzőt - azaz neveztek ki sportigazgatót. A Vasas labdarúgócsapatát működtető kft. vezetőségének szerdai döntése alapján, ugyanis Komjáti András helyett Kiss László lett a csapat vezetőedzője.

Iványi Károly, a labdarúgó kft. ügyvezető igazgatója, Komjátit felkérte a sportigazgatói poszt betöltésére. Az ő feladata a szakmai stratégia kidolgozása lesz, míg Kiss Lászlóra - akivel 2002. június 30-ig kötöttek szerződést - a bennmaradás kivívása vár.