Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Dárdai góljával nyert a Hertha a Leverkusen ellen

2001.12.15. 17:55
Fekete napja volt a Bundesliga éllovasoknak a német bajnokság17. fordulójában. A Hertha még mindig Király nélkül, ám Dárdaival a soraiban fogadta a Bundesliga éllovas Leverkusent. A Lisztes Krisztiánt végig a pályán tudó Bréma döntetlent játszott a Dortmundal, míg a bajnoki címvédő Bayern Rostockban kapott ki.
Nem jól kezdődött Dárdai Pál számára a Hertha-Leverkusen összecsapás, hiszen már a 12. percben sárgalapot kapott, majd egy perc múlva hiába gurított vissza remekül, Neuendorf mellé lőtte az ígéretes helyzetet. Hat perccel később aztán már nem hibázott a Hertha középpályása, és hét méterről kilőtte a bal sarkot.

A vendégek nem játszottak jól, így meglepetésnek számított, hogy a 37. percben szinte a semmiből egyenlítettek. Neuville hagyta faképnél Haas-t, és Fiedler mellett a bal alsó sarokba lőtt. A második negyvenöt percben aztán már egy sokkal jobban játszó Bayert láthattak a nézők, ám a vezetést nem sikerült megszerezniük a gyógyszergyáriaknak.

Ahogy az első félidőben a vendégek, a másodikban a hazaiak szereztek teljesen váratlanul gólt. A sorozatos vendég rohamok között, egy legurított szabadrúgás után egy remekül eltalált Dárdai bombával a vezetést, és mint később kiderült a győzelmet is megszerezte a berlini alakulat.

A magyar specialitás:
A győztes gól lett Dárdai Pál specialitása. Az egykori pécsi kedvenc a Bayern után a Bayer ellen is győztes gólt szerzett a bajnokságban, míg a Német Kupában az Erfurt és az Eintracht ellen is Dárdai góljai jelentették a továbbjutást.

Brémában a Lisztes Krisztián által dirigált Werder folytatta sikersorozatát, és immár tíz forduló óta őrzi veretlenségét. A brémaiak a 40. percben Frings révén szereztek vezetést, és a vendégek nem is tudtak egyenlíteni az első játékrészben. A második félidő tizedik percéig tartott az előny, ekkor Rosicky cselei után, a brazil Ewerthon egyenlített.

A tavalyi bajnok Bayern Münchennek nem megy a bajnokságban. Ezúttal a nem éppen élcsapatnak számító Rostock Hirsch góljával bizonyult jobbnak a bőrnadrágosoknál. A másik müncheni alakulat kétszer is kiegyenlítette a Mönchengladbach előnyét, ám a győzelmet nem sikerült megszereznie.

Ugyancsak megosztozott a pontokon a Freiburg Hamburgban, és a St. Pauli Nürnbergben. Döntetlen lett a vége a Cottbus kölni vendégjátéknak is, hiába volt végig a pályán Sebők, és az utolsó hét percben a Fradi felé kacsintgató Vincze Ottó is.

Bundesliga 17. forduló:
Hertha BSC- Bayer Leverkusen 2-1 (1-1)
Gól: Neuendorf (19.), Dárdai (63.) illetve Neuville (37.)

Werder Bremen-Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
Gól: Frings (40.) illetve Ewerthon (56.)

Hansa Rostock-Bayern München 1-0 (0-0)
Gól: Hirsch (86.)

Hamburger SV -Freiburg 1-1 (1-0)
Gól: Präger (30.) illetve Müller (69.)

1860 München-Mönchengladbach 2-2 (2-2)
Gól: Max (23., 42.) illetve Korzynietz (21.), van Lent (26.)

1. FC Nürnberg-St. Pauli 0-0

1. FC Köln-Energie Cottbus 0-0