Auguszta
-4 °C
2 °C

Bicskei Kínába szerződött

2001.12.27. 23:11
Nem sokáig volt állás nélkül Bicskei Bertalan volt szövetségi kapitány, akit szeptemberben menesztettek a válogatott éléről. Bicskeit a kínai első osztály utolsó helyén álló Sen Jang csapata szerződtette. A szakember nem tartja visszalépésnek ezt a szerződést, és azt sem zárta ki, hogy magyar játékosokat vigyen magával.
Bicskei Bertalan az utóbbi hetekben ismét beszédtéma lett. Ám most már nem a válogatott éléről való menesztése utáni húszmilliós lelépési díja adott témát, hanem az új csapata. Bicskei ugyanis három hónapos kényszerpihenő után elkelt. Csütörtök este vált bizonyossá, hogy Kínába teszi át székhelyét, és az utolsó helyen álló Sen Jang csapatának vezetőedzője lesz.

Akiknek inkább a magyar edző kellett

Bicskei állítólag nem akármilyen edzők előtt futott be, hiszen a riválisai között szerepelt a horvát válogatottal vb-bronzérmet szerzett Miroszlav Blazsevics, a volt cseh kapitány, Jozef Chovanec, vagy az argentin világbajnok, Osvaldo Ardiles. A kínai elöljárók - videón több meccset is megnéztek - értékelték valamennyi szakember munkáját, és úgy vélték, hogy a magyar válogatott élén Bicskei jó munkát végzett. Gyanítható, hogy nem a grúziai, vagy a bukaresti, de gondolható, hogy még csak nem is a vaduzi vendégjátékunkat látták, amikor Bicskei szerződtetése mellett döntöttek.

A kínaiak úgy tartották, hogy a gyenge képességű csapatból jobb képességű csapatok ellen kihozta a maximumot. A szakvezető szerint alighanem ez is közrejátszott abban, hogy végül neki kínálták fel a szerződést.

Akkora mint Magyarország

A volt kapitány a Magyar Rádiónak a körülményekről elmondta, hogy egy tíz és félmilliós városba került, ahol igen komolyan gondolják - ahogyan szerte Kínában - a futball fejlesztését. Fedett stadiont is létesítettek például, az edzőpályák pedig számolatlanok. Annak ellenére, hogy a csapat a sereghajtó a ligában, nem tartja kizártnak, hogy a Bundesligát megjárt játékosok erősítsék a közeljövőben az alakulatot, vagy magyar játékosok tegyék át székhelyüket az ázsiai országba.

Tud enni

Bicskei szerint a kínai futball tíz éven belül megelőzheti a japánt, vagy a dél-koreait, így az a meglátása, hogy képes fejlődni a Nagy Fal tövénél is. Érdekességként megjegyezte, hogy a vezetők igencsak meglepődtek, amikor pálcikával látták enni, de mint mondta: ő már dél-koreai edzősködése alatt megtanulta.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft