Ödön
1 °C
11 °C

Détári aláírta szerződését Kispesten

2002.01.02. 19:23
Fél plusz egy évre szóló szerződést kötött a Kispest-Honvéd labdarúgócsapatával Détári Lajos, aki gárda vezetőedzői tisztét tölti be a továbbiakban. A csapatot működtető kft azt várja a hatvanegyszeres válogatott futballistától, hogy alakítson ki egy stabil együtteset, amely a középmezőnyben végez a bajnokság befejezésekor.
Míg december végén még csak feltételes módban adtunk hírt Détári Lajos kispesti szerződéséről, addig szerdán délután már bizonyossá vált, hogy a hatvanegyszeres válogatott játékos fogja irányítani a Kispest-Honvéd labdarúgócsapatának munkáját. A játékosként - az akkor még Honvédnak nevezett együttessel - sok sikert megélt, és világválogatottságig eljutott középpályással fél plusz egyéves szerződést kötött az egyesület. Ez annyit tesz, hogy nyáron, a bajnokság befejezése után a feleknek - ha kölcsönösen elégedettek az elért eredménnyel - módjukban áll újabb egy esztendővel meghosszabbítani a kontraktust.

Cél a középmezőny

Détári Lajos
Az egyesület vezetése a hosszabbítás két feltételt szabott: a tavaszi szezonban alakítson ki az új vezetőedző egy stabil együttest, másrészt a bajnokságot a középmezőnyben fejezze be a jelenleg 26 ponttal a hetedik helyen álló gárda.

Détári: Öröm a visszatérés

A frissen kinevezett vezetőedző az MTI érdeklődésére így értékelte a visszatérését nevelőegyesületéhez: "Örülök, hogy visszatérhetek Kispestre, ahol tizennégy csodálatos évet töltöttem el. Nagyon várom már a bemutatkozásomat az NB I-ben. Szeretnék csendben, nyugodtan dolgozni. A tavaszi idény rajtjáig rendelkezésemre álló két hónapban igyekszem úgy felkészíteni a csapatot, hogy megfeleljünk az elvárásoknak."

Détári az idei harmadik kispesti edző

Détári Lajos az idei szezonban immár a harmadik vezetőedzője a piros-fekete alakulatnak. Az idényt még Szurgent Lajossal kezdte meg a csapat. Szurgentet a sorozatos vereségek miatt szeptember 10-én menesztették, helyét a kispadon Glázer Róbert foglalta el. A második edzőcserére pedig azért volt szükség, mert a téli szünetben a Glázer elfogadta az Újpest vezetőedzői ajánlatát.

Détári szerződének aláírásáig a másodosztályú Csepel trenírozta, de a piros-kékek vezetősége még az óévben jelezte, hogy nem gördít akadályt Détári távozása elé. A Kispest új edzőjével január 7-én kezdi el a felkészülést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?