Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Détári aláírta szerződését Kispesten

2002.01.02. 19:23
Fél plusz egy évre szóló szerződést kötött a Kispest-Honvéd labdarúgócsapatával Détári Lajos, aki gárda vezetőedzői tisztét tölti be a továbbiakban. A csapatot működtető kft azt várja a hatvanegyszeres válogatott futballistától, hogy alakítson ki egy stabil együtteset, amely a középmezőnyben végez a bajnokság befejezésekor.
Míg december végén még csak feltételes módban adtunk hírt Détári Lajos kispesti szerződéséről, addig szerdán délután már bizonyossá vált, hogy a hatvanegyszeres válogatott játékos fogja irányítani a Kispest-Honvéd labdarúgócsapatának munkáját. A játékosként - az akkor még Honvédnak nevezett együttessel - sok sikert megélt, és világválogatottságig eljutott középpályással fél plusz egyéves szerződést kötött az egyesület. Ez annyit tesz, hogy nyáron, a bajnokság befejezése után a feleknek - ha kölcsönösen elégedettek az elért eredménnyel - módjukban áll újabb egy esztendővel meghosszabbítani a kontraktust.

Cél a középmezőny

Détári Lajos
Az egyesület vezetése a hosszabbítás két feltételt szabott: a tavaszi szezonban alakítson ki az új vezetőedző egy stabil együttest, másrészt a bajnokságot a középmezőnyben fejezze be a jelenleg 26 ponttal a hetedik helyen álló gárda.

Détári: Öröm a visszatérés

A frissen kinevezett vezetőedző az MTI érdeklődésére így értékelte a visszatérését nevelőegyesületéhez: "Örülök, hogy visszatérhetek Kispestre, ahol tizennégy csodálatos évet töltöttem el. Nagyon várom már a bemutatkozásomat az NB I-ben. Szeretnék csendben, nyugodtan dolgozni. A tavaszi idény rajtjáig rendelkezésemre álló két hónapban igyekszem úgy felkészíteni a csapatot, hogy megfeleljünk az elvárásoknak."

Détári az idei harmadik kispesti edző

Détári Lajos az idei szezonban immár a harmadik vezetőedzője a piros-fekete alakulatnak. Az idényt még Szurgent Lajossal kezdte meg a csapat. Szurgentet a sorozatos vereségek miatt szeptember 10-én menesztették, helyét a kispadon Glázer Róbert foglalta el. A második edzőcserére pedig azért volt szükség, mert a téli szünetben a Glázer elfogadta az Újpest vezetőedzői ajánlatát.

Détári szerződének aláírásáig a másodosztályú Csepel trenírozta, de a piros-kékek vezetősége még az óévben jelezte, hogy nem gördít akadályt Détári távozása elé. A Kispest új edzőjével január 7-én kezdi el a felkészülést.