Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Owen kiszorult az All star csapatból

2002.01.04. 18:09
Az idén is szavaztak az európai szurkolók a vén kontinensen játszó játékosok legjobbjaira, és a voksok alapján az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) összeállította az All star válogatottat. Érdekesség, hogy ebben nem kap helyet sem az aranylabdás Owen, sem a szövetségi kapitányok által a legjobbnak talált futballista, a tavalyelőtti aranylabdás portugál Figo. A világbajnok francia csapatból azonban öten állandósították helyüket az álomtizenegyben.
Az UEFA internetes - a honlapon szavazhattak az érdeklődők - szavazására özönlöttek a szavazatok. A kijelölt összeállítás ugyan teljes mértékben szubjektív, ám a népszerűség lemérése kiválóan alkalmas. Kétségtelen, hogy a szurkolók számára a teljesítmények többnyire nem is esnek olyan nagy mértékben a latba, mint az újságírók Aranylabda szavazásán, vagy a szövetségi kapitányok voksolásán.

A BL-vesztes Canizares megelőzte Kahnt

Hogy a szimpátia jelentősen közrejátszik a társulat "összehozatalában", azt hűen tükrözi, hogy az Aranylabda szavazás első három helyezettje, nem szerepel a csapatban. A négy trófeát elhódító és nagyszerű idényt záró angol Owen, a spanyol Raúl és a német Oliver Kahn is hiányzik.

A kapusposztos épp a BL-döntőben a némettel rivalizáló spanyol Canizares bizonyult a legjobbnak. A csatársorban Henry és Trezeguet helye - ők a válogatottban is többnyire egymás mellett játszanak - kirobbanthatatlan volt, Owennek és Raúlnak esélye sem volt arra, hogy kiszorítsa a két francia világbajnok támadót.

Finn és román játékos is bekerült az álomcsapatba

Figo sem járt jobban az említett ászoknál, ezúttal őt sem kedvelték igazán a szurkolók. Az ugyancsak aranylabdás Zidane-t viszont igen, és a közönségkedvenc Beckham helye is megingathatatlan volt.

Magyar játékos sajnos - ismét - közelébe sem került a legjobbaknak, és mindez azért kifejezetten szomorú, mert a Hyppia révén a finnek is képviseltetik magukat. A románok az Alavésben tündöklő Contrának köszönhetően vannak ott az elitben. A szövetségi kapitányi poszton a francia Gerard Houllier futott be.

Az All Star csapat
Canizares (spanyol, Valencia) - Contra (román, AC Milan), Andersson (svéd, FC Barcelona) Hyypia (finn, FC Liverpool), Lizarazu (francia, Bayern München) - Beckham (angol, Manchester United), Zidane (francia, Real Madrid), Vieria (francia, Arsenal) Kily Gonzalez (argentin, Valencia) - Henry (francia, Arsenal), Trezeguet (francia, Juventus)
Szövetségi kapitány: Gerard Houllier (francia, FC Liverpool)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!