Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

A Fradinál a csapat edz, a szurkoló tüntet

2002.01.07. 14:16
Zajlik az élet a Ferencváros háza táján. A labdarúgócsapat elkezdte a felkészülést, a szurkolók pedig elkezdték idei "első" tüntetésüket. Az új szakmai stáb gyors intenzív edzést vezényelt Dragóneréknek, míg a szurkolók a székház előtt békés tüntetésbe és aláírásgyűjtésbe kezdtek azért, hogy tisztán lássanak szeretett klubjuk ügyeiben.
Elkezdte a felkészülést a tavaszi idényre a Ferencváros labdarúgó csapata. Az év első hivatalos edzésén a megújult szakmai stábbal tizennyolc mezőnyjátékos és két kapus vett részt. Még csak civilben tette tiszteletét a tréningen Marek Penksa, akivel egy nappal korábban egyeztek meg a zöld-fehérek. A középpályás még csak a pálya mellől figyelte társait, ám kedden már ő is bekapcsolódik a közös munkába. Szerződésére azonban még valószínűleg várni kell, hiszen a Fradi és a Dunaferr még nem tudott megegyezni egymással.

A többi játékos alaposan beöltözve kezdte a felkészülést Garami József vezetőedző és Pölöskei Gábor másodedző vezetésével. A másik pályaedzőt Keller Józsefet a játékosok között lehetett megtalálni, amint egy, az őszi szereplést feledtető tavaszi menetelésre alapozik. Pölöskei egyáltalán nem bánt kesztyűs kézzel a csapattal, többször is pontosabb odafigyelést, nagyobb koncentrálást kért az együttestől.

A lányok háttérbe szorultak

Miközben több tucatnyi újságíró és szurkoló volt kíváncsi az év első tréningjére, meglepődve vették észre, hogy a "régi" csarnokukban edzést tartó kézilabdás hölgyeket is egy kis szabadtéri futásra kötelezte Németh András vezetőedző. Több olimpiai második helyezett, Európa-bajnok, Bajnokok Ligája elődöntős hölgy szlalomozott a zsurnaliszták között. Egyikük meg is kérdezte: Nem ránk vagytok kíváncsiak?

A hét hátralévő részében a bajnoki cím védője a Fradi népligeti műfüves pályáján és teremben készül. A hétvégén pedig részt vesz a teremlabdarúgó bajnokság nyíregyházi selejtezőcsoportjában. A február 5-én kezdődő ciprusi edzőtábor előtt két edzőmérkőzést játszik a Fradi. Január 31-én 14. 30-kor a Népligetben a Baja csapata lesz az ellenfél, február 2-án 11 órakor pedig a Nyíregyháza ellen mérkőznek Geráék.

A szurkolók is beindultak

A csapattal együtt, a szurkolók is elkezdték a "munkájukat". Hétfő délelőtt egy háromnaposra tervezett ülősztrájk vette kezdetét a klub Üllői úti székháza előtt. Békésnek indult a tüntetés, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez meg sem közelíti azt a pár évvel ezelőtti figyelemfelkeltő akciót, amit Varga Zoltán maradása érdekében tettek a legelvakultabbak. Hétfőn 11 óra után pár perccel, még csak nyolc-tíz ember nézelődött kíváncsiskodott az ideiglenesen felállított sátor környékén.

A szervezők egy kommünikét állítottak össze, melyben pontokba foglalták, mivel nem értenek egyet a jelenlegi helyzetben, és szerintük mi a baj a legnépszerűbb magyar egyesület háza táján. Aki azonos véleményen van a hangjukat felemelőkkel, most gyertyát gyújthat, esetleg egy szál virággal fejezheti ki egyetértését. Illetve aláírhatja azt a kiáltványt, melyet a tüntetés végén szeretnének átadni a klubvezetésnek.

Mit szeretnének a szurkolók:
1. A Ferencvárosnak csak olyan tulajdonosa legyen akinek más egyesületnél nincs érdekeltsége.

2. A Ferencváros történelmét, múltját tradícióit senki és semmi se szoríthassa háttérbe különböző pénzügyi és üzleti előnyök érdekében.

3. A Ferencvároshoz burkolt fúziók és tranzakciók útján ne kerülhessen más egyesület alkalmazottja.

4. A Ferencvárosnak ne legyen összefonódásamás elsőosztályú csapattal, egyesülettel.

5. A Ferencváros jövőjét érintő szerződések legyenek nyilvánosak.

6. A Ferencváros vezetőinek és játékosainak szerződése legyen nyilvános.

7. A Ferencváros vezetői tárják nyilvánosság elé a múlt hibáit, hisz csak egy öntisztulási folyamat révén maradhatnak meg a Fradi értékei.

8. A Ferencváros vezetői soha többet ne nyilatkozzanak becsmérlő módon azokról, akik nélkül a Fradi nem Fradi, nevezetesen a szurkolókról.

9. A Ferencvárosi Torna Club hírnevét és ismertségét, a labdarúgókkal együtt a többi szakosztály sportolói, világ-, Európa-, és olimpiai bajnok versenyzői és a Ferencváros szurkolói építették fel. A Ferencvárosi Torna Club a szakosztályok összességét és egészét jelenti. A Ferencvárosi Torna Club elnöksége tegyen meg mindent azért, hogy ez az egész újra összeálljon és a labdarúgó szakosztály is újra az elnökség irányítása alá tartozzon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!