Aliz
6 °C
14 °C

Kizárólag az MTV közvetíti a futball vb-t

2002.01.09. 14:34
Érdekes hírt közölt a Népszabadság keddi száma, miszerint a Magyar Televízió és a május 31-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság tévéközvetítéseinek jogtulajdonosa, a német Kirch csoport közel került a megállapodáshoz. Ennek értelmében a magyar királyi tévé közvetítené az év legjelentősebb sporteseményét. Hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, ám belső körökből származó információ alapján immár kész tény, hogy az M1 lesz a vb-csatorna.
A német céggel az alkudozás még tavaly nyáron kezdődött. Ekkor a németek mintegy hárommilliárd forintot kértek a hatvannégy mérkőzést tartalmazó csomagért. Ezt mostanra - a Népszabadság szerint - sikerült immár egymilliárd forint alá leküzdenie azt MTV vezetésének.

A jelentős anyagi gondokkal küzdő tévévezetés ezt a "sikert" valószínűleg annak köszönheti, hogy a németek, a jogok nyugat-európai értékesítésével nem csináltak rossz boltot, így tudtak engedni a magyar ajánlatból.

Az Index szerette volna erről személyesen megkérdezni Nyári Zsoltot, a Telesport megbízott főszerkesztőjét, kinek titkárnője egy későbbi időpontot adott meg nekünk, ám abban az időben - többszöri próbálkozás után - senki nem vette fel a telefont. A Magyar Televízióban - hatszori kapcsolás után - végre sikerült a sajtóreferenssel beszélni, aki csak annyit mondott, hogy a cég még ezen a héten ad ki hivatalos közleményt az ügyben.

A Telesport belső életéből származó információ szerint azonban már kész tény, hogy az MTV közvetíti a vb-találkozókat. A hivatalos bejelentésre állítólag azért kell még várni, mert az illetékes szabadságon volt. . . Az is biztossá vált, hogy a királyi csatorna senkivel nem lép megállapodásra a közvetítésekről, így csak az MTV-n lesznek láthatóak a mérkőzések.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?