Huba
17 °C
33 °C

Kizárólag az MTV közvetíti a futball vb-t

2002.01.09. 14:34
Érdekes hírt közölt a Népszabadság keddi száma, miszerint a Magyar Televízió és a május 31-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság tévéközvetítéseinek jogtulajdonosa, a német Kirch csoport közel került a megállapodáshoz. Ennek értelmében a magyar királyi tévé közvetítené az év legjelentősebb sporteseményét. Hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, ám belső körökből származó információ alapján immár kész tény, hogy az M1 lesz a vb-csatorna.
A német céggel az alkudozás még tavaly nyáron kezdődött. Ekkor a németek mintegy hárommilliárd forintot kértek a hatvannégy mérkőzést tartalmazó csomagért. Ezt mostanra - a Népszabadság szerint - sikerült immár egymilliárd forint alá leküzdenie azt MTV vezetésének.

A jelentős anyagi gondokkal küzdő tévévezetés ezt a "sikert" valószínűleg annak köszönheti, hogy a németek, a jogok nyugat-európai értékesítésével nem csináltak rossz boltot, így tudtak engedni a magyar ajánlatból.

Az Index szerette volna erről személyesen megkérdezni Nyári Zsoltot, a Telesport megbízott főszerkesztőjét, kinek titkárnője egy későbbi időpontot adott meg nekünk, ám abban az időben - többszöri próbálkozás után - senki nem vette fel a telefont. A Magyar Televízióban - hatszori kapcsolás után - végre sikerült a sajtóreferenssel beszélni, aki csak annyit mondott, hogy a cég még ezen a héten ad ki hivatalos közleményt az ügyben.

A Telesport belső életéből származó információ szerint azonban már kész tény, hogy az MTV közvetíti a vb-találkozókat. A hivatalos bejelentésre állítólag azért kell még várni, mert az illetékes szabadságon volt. . . Az is biztossá vált, hogy a királyi csatorna senkivel nem lép megállapodásra a közvetítésekről, így csak az MTV-n lesznek láthatóak a mérkőzések.