Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Effenberg és Jancker távozik Münchenből

2002.01.11. 14:20
A nyáron komoly változások várhatók a Bajnokok Ligája- és Világkupa-győztes Bayern München labdarúgócsapatánál. Minden bizonnyal a bajnokság végén távozik a bajoroktól Stefan Effenberg és Carsten Jancker is. Amíg a bajorok "Efféje" titkolózik, addig a "tar tankról" szinte biztosra veszik, hogy a Herthában folytatja pályafutását.
Nagyon úgy tűnik, hogy a nyári átigazolási szezonban, a Bayern Münchentől meghatározó játékosok távoznak. A csapat irányítója, a botrányairól is híres Stefan Effenberg bejelentette, hogy az idény végén mindenképpen távozik a Bajnokok Ligája-győztes Bayerntől, és minden bizonnyal külföldön folytatja pályafutását.

Stefan Effenberg
A középpályás - aki sérülése miatt ebben az idényben csak igen kevés mérkőzésen játszott - már tudja, hová igazol, de még nem akarja nyilvánosságra hozni. Mint hangoztatta, egyelőre elég, ha csak a családja tudja hol folytatja. Előbb azonban történelmet szeretne írni a Bayernnel: célja, hogy sorozatban negyedszer is megnyerje a bajnokságot, mert ez még egy csapatnak sem sikerült a Bundesliga történetében.

Effenberg iránt, aki eddig mindössze két évig (1992-től 1994-ig) légióskodott az olasz Fiorentinánál, több klub érdeklődött Angliából is, ám legutóbb a spanyol Atletico Madriddal tárgyalt.

Carsten Jancker, a válogatott csatára már a téli holtszezonban szeretett volna a Hertha BSC-hez (Király Gábor és Dárdai Pál csapatához) szerződni. A játékos ugyanis folyamatos játéklehetőséget akar, - erre a Bayernben nincs lehetősége - mert csak így van esélye a világbajnoki keretbe bekerülnie.

Minden igyekezete ellenére azonban úgy tűnik, csak a következő idénytől tudja áttenni székhelyét Berlinbe. A klub és a játékos anyagi álláspontja jelenleg igen messze áll egymástól, és Dieter Hoeness, a jelenleg Spanyolországban edzőtáborozó berlini együttes menedzsere is csak a következő szezontól számol Janckerrel.