Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Effenberg és Jancker távozik Münchenből

2002.01.11. 14:20
A nyáron komoly változások várhatók a Bajnokok Ligája- és Világkupa-győztes Bayern München labdarúgócsapatánál. Minden bizonnyal a bajnokság végén távozik a bajoroktól Stefan Effenberg és Carsten Jancker is. Amíg a bajorok "Efféje" titkolózik, addig a "tar tankról" szinte biztosra veszik, hogy a Herthában folytatja pályafutását.
Nagyon úgy tűnik, hogy a nyári átigazolási szezonban, a Bayern Münchentől meghatározó játékosok távoznak. A csapat irányítója, a botrányairól is híres Stefan Effenberg bejelentette, hogy az idény végén mindenképpen távozik a Bajnokok Ligája-győztes Bayerntől, és minden bizonnyal külföldön folytatja pályafutását.

Stefan Effenberg
A középpályás - aki sérülése miatt ebben az idényben csak igen kevés mérkőzésen játszott - már tudja, hová igazol, de még nem akarja nyilvánosságra hozni. Mint hangoztatta, egyelőre elég, ha csak a családja tudja hol folytatja. Előbb azonban történelmet szeretne írni a Bayernnel: célja, hogy sorozatban negyedszer is megnyerje a bajnokságot, mert ez még egy csapatnak sem sikerült a Bundesliga történetében.

Effenberg iránt, aki eddig mindössze két évig (1992-től 1994-ig) légióskodott az olasz Fiorentinánál, több klub érdeklődött Angliából is, ám legutóbb a spanyol Atletico Madriddal tárgyalt.

Carsten Jancker, a válogatott csatára már a téli holtszezonban szeretett volna a Hertha BSC-hez (Király Gábor és Dárdai Pál csapatához) szerződni. A játékos ugyanis folyamatos játéklehetőséget akar, - erre a Bayernben nincs lehetősége - mert csak így van esélye a világbajnoki keretbe bekerülnie.

Minden igyekezete ellenére azonban úgy tűnik, csak a következő idénytől tudja áttenni székhelyét Berlinbe. A klub és a játékos anyagi álláspontja jelenleg igen messze áll egymástól, és Dieter Hoeness, a jelenleg Spanyolországban edzőtáborozó berlini együttes menedzsere is csak a következő szezontól számol Janckerrel.