Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Nem áldozott egymilliárdot az MTV a foci vb közvetítésére

2002.01.12. 18:37
Az MTI értesülése szerint az eredeti, 3 milliárd forintos árból jócskán sikerült lealkudni, a megállapodásban rögzített pontos összeg ugyan üzleti titok, de az biztos, hogy nem éri el az 1 milliárdot sem. Ezt a hírt egyébként a futballszövetség részéről is megerősítették.
- A világbajnokság valamennyi meccsét élőben adja az m1, kivételt jelent néhány befejező csoporttalálkozó, amikor egy-egy csoporton belül egy időben kezdődnek az összecsapások - egészítette ki az információt Nyári Zsolt, az MTV sportosztályának megbízott vezetője. -

Három riporter helye már biztos

A jelenlegi elképzelések szerint négy riporter dolgozik majd a vb-n, hármuk személye biztos: Knézy Jenő, Faragó Richárd és Matuz Krisztián utazik a Távol-Keletre. Hogy ki lesz a negyedik, azt hamarosan eldöntjük. - folytatta a sportosztály jelenlegi első embere.

Meg nem erősített hírek szerint egy másik tévécsatornánál dolgozó, egykori telesportos jöhet szóba negyedik kommentátorként. A tudósítók mellett még két műszaki szakembert is akkreditál az MTV Japánba és Koreába.

Három időpontban láthatóak élőben a meccsek

- Reggel általában fél 8-kor, délelőtt 10-kor és délben fél 1-kor kerül képernyőre egy-egy találkozó, este 20 óra 5 perckor az aznapi "főmeccset" ismételjük meg, a másik kettőről 20-20 perces összefoglalót adunk, s lehet szó még egy plusz egyórás műsorról is. Vagyis: minimum 400 perc foci lesz naponta a programban. Az adások reklámjának szervezése, a marketingmunka most kezdődik.

Nyári Zsolt hozzátette: miután június 14-én befejeződnek a csoportmérkőzések, már csak két riporter marad a vb-n. Érdekesség, hogy - információnk szerint - sem a Magyar Rádió, sem a Magyar Távirati nem küld külön tudósítót az eseményre, vagyis tényleg csak a közszolgálati tévében - és persze az interneten - lehet figyelemmel követni a találkozókat. Négy napilapunk öt újságírót küldhet ki.