Árpád
-2 °C
3 °C

Nem áldozott egymilliárdot az MTV a foci vb közvetítésére

2002.01.12. 18:37
Az MTI értesülése szerint az eredeti, 3 milliárd forintos árból jócskán sikerült lealkudni, a megállapodásban rögzített pontos összeg ugyan üzleti titok, de az biztos, hogy nem éri el az 1 milliárdot sem. Ezt a hírt egyébként a futballszövetség részéről is megerősítették.
- A világbajnokság valamennyi meccsét élőben adja az m1, kivételt jelent néhány befejező csoporttalálkozó, amikor egy-egy csoporton belül egy időben kezdődnek az összecsapások - egészítette ki az információt Nyári Zsolt, az MTV sportosztályának megbízott vezetője. -

Három riporter helye már biztos

A jelenlegi elképzelések szerint négy riporter dolgozik majd a vb-n, hármuk személye biztos: Knézy Jenő, Faragó Richárd és Matuz Krisztián utazik a Távol-Keletre. Hogy ki lesz a negyedik, azt hamarosan eldöntjük. - folytatta a sportosztály jelenlegi első embere.

Meg nem erősített hírek szerint egy másik tévécsatornánál dolgozó, egykori telesportos jöhet szóba negyedik kommentátorként. A tudósítók mellett még két műszaki szakembert is akkreditál az MTV Japánba és Koreába.

Három időpontban láthatóak élőben a meccsek

- Reggel általában fél 8-kor, délelőtt 10-kor és délben fél 1-kor kerül képernyőre egy-egy találkozó, este 20 óra 5 perckor az aznapi "főmeccset" ismételjük meg, a másik kettőről 20-20 perces összefoglalót adunk, s lehet szó még egy plusz egyórás műsorról is. Vagyis: minimum 400 perc foci lesz naponta a programban. Az adások reklámjának szervezése, a marketingmunka most kezdődik.

Nyári Zsolt hozzátette: miután június 14-én befejeződnek a csoportmérkőzések, már csak két riporter marad a vb-n. Érdekesség, hogy - információnk szerint - sem a Magyar Rádió, sem a Magyar Távirati nem küld külön tudósítót az eseményre, vagyis tényleg csak a közszolgálati tévében - és persze az interneten - lehet figyelemmel követni a találkozókat. Négy napilapunk öt újságírót küldhet ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?