Dömötör
-1 °C
14 °C

Kétgólos hátrányból fordított, így első az AS Roma

2002.01.13. 19:48
Az olasz bajnokság "tavaszi" szezonját a bajnoki címvédő Roma kezdhette az élen, de nem kapott könnyű feladatot, hogy megőrizze első helyét. A Veronát azonban 0-2-es hátrányból fordítva legyőzte, így maradt az első helyen. A Chievo megbotlott a gyengélkedő Fiorentina ellen, a Juve idegenben nyert, a Lazio ismét kikapott.
Az AS Roma mindössze egyetlen vereséget gyűjtött be az eddigi sorozatban, most azonban igen közel került ahhoz, hogy hosszú idő óta megint pont nélkül maradjon. A Verona ugyanis Mutu két góljával már az ötvenharmadik percben kettő-nullra vezetett. Nem maradt más hátra, minthogy kockáztasson. Batistuta sérülése után újra csatasorba állt, a titkos ígéret Cassano is pályára lépett.

A félidőben beállt Batistuta döntött

Az állás
1. Roma 39 pont
2. Inter 38
3. Juventus 34
4. Chievo 32
5. Milan 31
6. Bologna 28
A Roma Mutu második gólja után egy percre szépített, és a már említett Cassano szépségdíjas találattal egyenlített. Elkeseredett rohamokba kezdett ezek után a hazai csapat, és Batistuta az utolsó percben belőtte a győztes gólt.

A védelem igen gyenge napot fogott ki ezen a délutánon, a csatársor azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy összeáll. Batistuta is önbizalmat kaphat ettől a góltól. A másik fővárosi csapat viszont továbbra is szenved, ezúttal Piacenzában kapott ki a Lazio, és megint nem ért el gólt, noha két argentin klasszist is - Lopez és Crespo - a soraiban tudhat.

A Juve és az Inter kötelező győzelmével tartja a lépést

Az Internazionale csak első látásra kapott könnyű ellenfelet a Perugia személyében, és egy gyenge első félidő után megnyerték a meccset. Vieri és Recoba nem kegyelmezett.

A Chievo a múlt héten Bergámóban fordított, ezúttal a Fiorentina ellen is hátrányba került, és pár perccel a vége előtt magához is ragadta a vezetést - Corini majd D'Anna volt eredményes -, de nem tudta megtartani, így be kellett érnie az egyik ponttal. Chievo hátránya így hat pontra nőtt a Romával szemben, igaz az újonccsapat egy meccsel kevesebbet játszott.

A Milan nem bírt a Bresciával

A Juventus nem botlott Velencében, 2-1-gyel hozták az összecsapást - Trezeguet és Iuliano volt a gólszerző -, így a Roma előnye öt pont a Juvéval szemben. A Milannak sem sikerült szerencsésen ez a vasárnap, nem bírt a Bresciával.

A Parma az utolsó percekben veszített pontot az ugyancsak a kiesés ellen hadakozó Leccével szemben - egyiken sem mozdultak el -, a Torino simán verte az Udinesét, az Atalanta a Bologna ellen adta ikszre a meccset.

Eredmények
Roma-Verona 3-2
Piacenza-Lazio 1-0
Chievo-Fiorentina 2-2
Atalanta-Bologna 2-2
Torino-Udinese 3-1
Milan-Brescia 0-0
Parma-Lecce 1-1
Venezia-Juventus 1-2