Judit
3 °C
7 °C

Veretlenül jutott tovább a Fradi a terembajnokságon

2002.01.13. 16:19
A műfüves teremlabdarúgó bajnokság második napján a Ferencváros is pályára lépett. Garami József bemutatkozása kitűnően sikerült, hiszen a Fradi a két alacsonyabb osztályú csapat ellen jól játszott, a Vasas ellen pedig már csak arra vigyáztak, hogy ne kapjanak ki. A gólkirályi címet - százezer forinttal együtt - Gera Zoltán szerezte meg.
Az első találkozó első félidejében csupán Garami József debütálása keltett izgalmakat, a játék annál kevésbé. A második félidőre aztán Gera villanásai eldöntötték a Szolnok elleni meccset, mi több, még Vén is betalált, így vita nem férhetett a magabiztos győzelemhez.

A Fradi álomszerű rajtot vett

A végeredmény
1. Ferencváros 7 pont
2. Szolnok 6
3. Vasas 4
4. Diósgyőr 0
A második meccsen a szombaton a második vonalbeli REAC-tól - nagy pályán - vereséget szenvedő Vasas némiképp megilletődötten kezdett, de aztán a tavalyi torna legjobbja, Szili Attila megemberelte magát, és az ő két, valamint Makra találataira csak eggyel tudott válaszolni a Diósgyőr.

Ezek után a Fradi második meccsét is hozta, ekkor már olykor tetszetősen játszottak, kétség sem férhetett a Diósgyőr elleni 3-1-es sikerhez. Dragóner, Horváth és Balogh talált be sorrendben, a piros-fehéreknek csupán a szépítésre futotta erejéből.

A Szolnok okozta a legnagyobb meglepetést

Eredmények
Ferencváros-Szolnok 3-0
Vasas-Diósgyőr 3-1
Ferencváros-Diósgyőr 3-1
Szolnok-Vasas 2-1
Ferencváros-Vasas 1-1
Diósgyőr-Szolnok 1-4
A Vasas azonban nem tudta érvényesíteni a papírformát a Szolnok ellen, noha Tóth András révén ők szereztek vezetést, mindössze egy percig sem örülhettek a vezetésnek, majd az utolsó pillanatban Németh a győztes találatot is bevitte.

A Szolnok ezek után 4-1-gyel leiskolázta a Diósgyőrt, ez pedig annyit tett, hogy a Fradinak az angyalföldiek ellen esetlegesen még egy kisebb vereség is beleférhet, hiszen a körbeverésből ők jönnek ki a legjobban. A zöldek viszont kiszenvedtek egy döntetlent, Tóth Norbert vezető gólja után Gera szép egyéni akció után egyenlített. Ily módon a volt pécsi támadó lett a gólkirály, csapata pedig veretlenül az első.

A Fradi tehát követte a Debrecen a február másodiki dunaújvárosi fináléba, és ugyancsak félmillió forinttal lettek gazdagabbak. A jövő hét végén újabb nyolc csapat lép műfűre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?