Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Beckhamnek nem elég a heti 90 ezer font

2002.01.14. 13:57
Megkapta végleges szerződéstervezetét a Manchester Unitedtől David Beckham. Ám hiába a heti 90 ezer fontos (40 millió forintos) összeg, az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya így is elégedetlen az abban szereplő összeggel.
Hiába áll az angol labdarúgó-bajnokság első helyén a Manchester United, a csapat hívei nem tudnak őszintén örülni. Ugyanis a klub vezetése és a csapat legnagyobb sztárjának tartott David Bechkham, még mindig nem tudott dűlőre jutni a játékos szerződésével kapcsolatban.

A vezetők már a karácsonyi ünnepek előtt eljuttatták tervezetüket a játékoshoz, ám választ még mindig nem kaptak. Angliai információk szerint Beckham - akinek szerződése 2003 nyarán jár le -, heti 100 ezer fontos fizetést akar kicsikarni, és szeretné elérni, hogy a személyéhez kapcsolódó marketingjogokkal is ő rendelkezzen.

Ezzel szemben a világ leggazdagabb klubjának tartott MU, öt évre heti 90 ezer fontos fizetést ajánlott, és a marketingjogok is maradnának a klub tulajdonában, ám Beckham ezekből részesedést kapna. Bíznak benne, hogy a gyerekkora óta, a csapatért élő játékos - aki egyébként az angol válogatott jelenlegi csapatkapitánya is - előbb utóbb elfogadja ezeket a "szerényebb" feltételeket is.

Akárhogy is dönt azonban a 26 éves játékos, döntése rekordot jelent. Amennyiben marad, ő lesz a United történetének és Angliának a legjobban fizetett labdarúgója. Ha viszont nem sikerül megegyezni a tavaly a FIFA World Player -választásán a harmadik helyen végzett játékossal, úgy minden bizonnyal 2002 nyarán - amikor még él a szerződése - világrekordnak számító összegért válnak meg tőle.