Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Beckhamnek nem elég a heti 90 ezer font

2002.01.14. 13:57
Megkapta végleges szerződéstervezetét a Manchester Unitedtől David Beckham. Ám hiába a heti 90 ezer fontos (40 millió forintos) összeg, az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya így is elégedetlen az abban szereplő összeggel.
Hiába áll az angol labdarúgó-bajnokság első helyén a Manchester United, a csapat hívei nem tudnak őszintén örülni. Ugyanis a klub vezetése és a csapat legnagyobb sztárjának tartott David Bechkham, még mindig nem tudott dűlőre jutni a játékos szerződésével kapcsolatban.

A vezetők már a karácsonyi ünnepek előtt eljuttatták tervezetüket a játékoshoz, ám választ még mindig nem kaptak. Angliai információk szerint Beckham - akinek szerződése 2003 nyarán jár le -, heti 100 ezer fontos fizetést akar kicsikarni, és szeretné elérni, hogy a személyéhez kapcsolódó marketingjogokkal is ő rendelkezzen.

Ezzel szemben a világ leggazdagabb klubjának tartott MU, öt évre heti 90 ezer fontos fizetést ajánlott, és a marketingjogok is maradnának a klub tulajdonában, ám Beckham ezekből részesedést kapna. Bíznak benne, hogy a gyerekkora óta, a csapatért élő játékos - aki egyébként az angol válogatott jelenlegi csapatkapitánya is - előbb utóbb elfogadja ezeket a "szerényebb" feltételeket is.

Akárhogy is dönt azonban a 26 éves játékos, döntése rekordot jelent. Amennyiben marad, ő lesz a United történetének és Angliának a legjobban fizetett labdarúgója. Ha viszont nem sikerül megegyezni a tavaly a FIFA World Player -választásán a harmadik helyen végzett játékossal, úgy minden bizonnyal 2002 nyarán - amikor még él a szerződése - világrekordnak számító összegért válnak meg tőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?