Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Deutsch kevesli a focira szánt 10 milliárdot

2002.01.14. 16:30
"A sportfejlesztésre szánt állami pénzekből több mint 10 milliárd forintot kap a magyar labdarúgás az 1999-2002-es időszakban" - mondta Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter hétfői sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint idén is tovább folyik az olimpiai-, a futball Eb-, és az atlétikai vb pályázatának előkészítése, bár az eseményeknek helyt adó Népstadion felújításáról még nem született végső döntés.
"Magyarországon minden második sportoló labdarúgó, de csak minden ötödik forint jut erre a sportágra, ráadásul ennek a döntő része a stadionrekonstrukciós program fedezete"- jelentette ki Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter hétfői sajtótájékoztatóján. A sportminiszter adatokkal is szolgált, mely szerint az 1999-2002-es időszakban a sportfejlesztésre szánt költségvetési források összege 50,51 milliárd forintot tesz ki, ebből a futball 10,02 milliárddal részesül.

A sportminiszter szerint a német városok esélyesebbek

A miniszter kitért arra is, hogy idén tovább folytatódnak a megkezdett sportprogramok. Az utánpótlásképzéssel foglalkozó Héraklész-programba az eddigi 13 mellé további négy-öt sportágat vonnak be. Végzi munkáját az Olimpiai Pályázat Előkészítő Bizottság, továbbá zajlik a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság, illetve a 2005-ös szabadtéri atlétikai vb pályázati anyagának elkészítése. Utóbbival kapcsolatban Deutsch elismerte: Budapestnél esélyesebb a rendezésre a pályázaton induló, később kijelölendő német város (Stuttgart, München és Berlin vetélkedése még nem dőlt el).

Népstadion: felújítják vagy lebontják?

Az esetleges magyarországi sportesemények otthona természetesen a Népstadion lenne. Ám a létesítmény már igencsak felújításra szorul, sőt még a lebontása is többször szóba került. A miniszter szerint mindenképpen teljes felújításra kerül sor, viszont még nem döntöttek, hogy ehhez le kell-e bontani a jelenlegi létesítményt. Az újjáépítésre nemzetközi pályázatot szándékoznak kiírni, amelyben fontos szempont lesz, hogy - amennyiben a vb-re 2005-ben Budapesten kerül sor - pontos határidőre, 2005. június 30-ra el kell készülnie az új arénának.