Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gólt lőtt, majd visszavonult a játékvezető

2002.01.15. 09:47
Visszavonult egy labdarúgó játékvezető, mert az angol amatőrbajnokságban tréfából lőtt gólja miatt héthetes eltiltással büntették. Brian Savill az Earls Colne Reserves-Wimpole találkozón a vendégek második gólját szerezte. A mérkőzést egyébként a hazaiak nyerték 20-2-re.
Az angol amatőrbajnokságban rendezett Earls Colne Reserves-Wimpole mérkőzés nem tartogatott különösebb izgalmakat. A jóval esélyesebb hazaiak viszonylag könnyedén szerezték találataikat. Már 18-1 arányban vezetett a hazai gárda, amikor sikerült a vendégeknek megszerezniük - mint később kiderült történelmi jelentőségű - második találatukat.

A gólt ugyanis a játékvezető szerezte. Ám nem egy véletlenül rápattant labda vágódott a hálóba, hanem a derék sípmester egy jól eltalált kapáslövéssel szerezte meg pályafutása első és minden bizonnyal egyetlen találatát. Sokáig azonban nem örülhetett "sikerének", hiszen a fegyelmi bizottság a végeredményt döntően befolyásoló, súlyos hibának minősítette Savill tettét.

- Nem hittem volna, hogy ekkora felhajtás lesz a dologból - mondta a "gólszerző" bíró. - Az egyik védő kifejelte a labdát, én pedig kapásból a léc alá bombáztam. A nézők remekül szórakoztak és a játékosoknak is tetszett az alakításom. Sajnálom, hogy a fegyelmi bizottság tagjainak nem volt humorérzékük. Ezek után nincs kedvem tovább bíráskodni.

Brian Savill 18 évig foglalkozott játékvezetéssel - botrányok nélkül. Ám nevét, mégsem mint játékvezető őrzi meg a történelem. . .