Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Gólt lőtt, majd visszavonult a játékvezető

2002.01.15. 09:47
Visszavonult egy labdarúgó játékvezető, mert az angol amatőrbajnokságban tréfából lőtt gólja miatt héthetes eltiltással büntették. Brian Savill az Earls Colne Reserves-Wimpole találkozón a vendégek második gólját szerezte. A mérkőzést egyébként a hazaiak nyerték 20-2-re.
Az angol amatőrbajnokságban rendezett Earls Colne Reserves-Wimpole mérkőzés nem tartogatott különösebb izgalmakat. A jóval esélyesebb hazaiak viszonylag könnyedén szerezték találataikat. Már 18-1 arányban vezetett a hazai gárda, amikor sikerült a vendégeknek megszerezniük - mint később kiderült történelmi jelentőségű - második találatukat.

A gólt ugyanis a játékvezető szerezte. Ám nem egy véletlenül rápattant labda vágódott a hálóba, hanem a derék sípmester egy jól eltalált kapáslövéssel szerezte meg pályafutása első és minden bizonnyal egyetlen találatát. Sokáig azonban nem örülhetett "sikerének", hiszen a fegyelmi bizottság a végeredményt döntően befolyásoló, súlyos hibának minősítette Savill tettét.

- Nem hittem volna, hogy ekkora felhajtás lesz a dologból - mondta a "gólszerző" bíró. - Az egyik védő kifejelte a labdát, én pedig kapásból a léc alá bombáztam. A nézők remekül szórakoztak és a játékosoknak is tetszett az alakításom. Sajnálom, hogy a fegyelmi bizottság tagjainak nem volt humorérzékük. Ezek után nincs kedvem tovább bíráskodni.

Brian Savill 18 évig foglalkozott játékvezetéssel - botrányok nélkül. Ám nevét, mégsem mint játékvezető őrzi meg a történelem. . .