Károly, Karola
-4 °C
2 °C

A Haladás jutott harmadikként a teremtorna döntőjébe

2002.01.19. 16:14
A terembajnokság harmadik játéknapján az ország nyugati fele volt érdekelve a zalaegerszegi sportcsarnokban. A várakozásnak megfelelően a két első osztályú együttes, a ZTE és a Haladás játszotta a nap döntőjét, mely után a vasiak készülhetnek a két hét múlva esedékes döntőre.
A nap első góljára nem is kellett sokat várni, Halmosi már a 2. percben előnyhöz juttatta a Haladást a Celldömölk ellen. Hiába játszott két percig emberelőnyben is a másodosztályú csapat, hiába kapott büntetőt is, mégis Filipovics góljának köszönhetően a szünetben, a szombathelyiek vezettek két góllal. Ezt a fordulás után további kettővel növelte Szentes Lázár csapata, míg ellenfelük csak a lefújás előtt nem sokkal tudott szépíteni.

A házigazda ZTE remekül kezdett, és Kenesei már a 3. percben előnyhöz juttatta együttesét. A publikum minden bizonnyal gólzáport várt, ám a pécsiek jól védekeztek. Sőt, a 9. percben - emberhátrányból - egyenlíteniük is sikerült. A baranyaiak Lantos révén a vezetést is megszerezték, és Urbánéknak csak a találkozó hajrájában sikerült kicsikarniuk az egy pontot. Ismét Halmosi adta meg a Haladás-Pécs összecsapás alaphangját gyors góljával. A pécsiek ekkor, és 2-1 után is tudtak egyenlíteni, ám a meccs hajrájában előbb Preisinger - a nap talán legszebb gólját sarkalva a kapuba -, majd Leandro egy szabadrúgás kombináció után egyértelművé tette a vasi sikert.

Eredmények:
Celldömölk-Haladás 1-4
Pécs -ZTE 2-2
Haladás-Pécs 4-2
ZTE- Celldömölk 5-4
Celldömölk-Pécs 4-1
Haladás-ZTE 2-2

A Zalaegerszeg úgy lépett pályára a Celldömölk ellen, hogy amennyiben nem nyer, úgy a Haladás már biztos továbbjutója a csoportnak. Ennek szellemében játszottak Keneseiék, és az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert. Pintér Attila együttese azonban nem adta olcsón a bőrét, és a második félidőben hét perc alatt egyenlíteni tudott. (3-3) Ebben jelentős szerepe volt a teremspecialista Csordásnak. A Zete ekkor ébredt rá, hogy mit is veszíthet, hiszen újabb két gólt szereztek. Szükség is volt a két találatra, hiszen Halgas révén a roppant lelkes celldömölkiek az utolsó pillanatokban még szépíteni tudtak.

A harmadik helyet eldönteni hivatott találkozón a celldömölkiek hat perc leforgása alatt tetemes - háromgólos - előnyre tettek szert. Hiába erőlködtek és szépítettek a pécsiek, a szünetben így is három gól volt a különbség a két csapat között. A másodosztályú rangadón nem is tudott közelebb kerülni a Pécs a Nyugati csoport listavezetőjéhez, így a celldömölkiek állhatnak fel a képzeletbeli dobogóra.

Két kör után csak a Haladés a száz százalékos

A döntőben a nyugat magyarországi rangadón a csapatok többet törődtek egymással és a közönséggel, mint a labdával. (Sajnos a közönség is inkább foglalkozott a játékosok családfájának összetételével, mint a szurkolással.) A ZTE-nek csak a győzelem jelenthetett továbbjutást, így nem is volt meglepő, hogy a találkozó elején, a kapuja elé szorították a Haladást. Kenesei révén a vezetést is megszerezték, ám Juhász még ebben a félidőben egyenlíteni tudott. (Az már az egyébként a nap gólkirályi címét is elhódító Keneseinek sem válik dicsőségére, hogy találata után nem a jóval népesebb zalai publikummal ünnepeltette magát, hanem a csekélyebb létszámú vasi szurkolóknak szólt, illetve mutogatott ki.)

A végeredmény:
1. Haladás 7 pont
2. Zalaegerszeg 5 pont
3. Celldömölk 3 pont
4. Pécs 1 pont

A második félidőben a játékvezető vált főszereplővé, amikor előbb Urbán műesése után ítélt büntetőt, majd Alexet állította ki egy olyan szabálytalanság után, melyből tucatnyi előfordult a mérkőzésen. Ám ez sem tudta megtörni a szombathelyieket akik Leandro góljával kiharcolták a döntetlent, és a továbbjutást.