Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Haladás jutott harmadikként a teremtorna döntőjébe

2002.01.19. 16:14
A terembajnokság harmadik játéknapján az ország nyugati fele volt érdekelve a zalaegerszegi sportcsarnokban. A várakozásnak megfelelően a két első osztályú együttes, a ZTE és a Haladás játszotta a nap döntőjét, mely után a vasiak készülhetnek a két hét múlva esedékes döntőre.
A nap első góljára nem is kellett sokat várni, Halmosi már a 2. percben előnyhöz juttatta a Haladást a Celldömölk ellen. Hiába játszott két percig emberelőnyben is a másodosztályú csapat, hiába kapott büntetőt is, mégis Filipovics góljának köszönhetően a szünetben, a szombathelyiek vezettek két góllal. Ezt a fordulás után további kettővel növelte Szentes Lázár csapata, míg ellenfelük csak a lefújás előtt nem sokkal tudott szépíteni.

A házigazda ZTE remekül kezdett, és Kenesei már a 3. percben előnyhöz juttatta együttesét. A publikum minden bizonnyal gólzáport várt, ám a pécsiek jól védekeztek. Sőt, a 9. percben - emberhátrányból - egyenlíteniük is sikerült. A baranyaiak Lantos révén a vezetést is megszerezték, és Urbánéknak csak a találkozó hajrájában sikerült kicsikarniuk az egy pontot. Ismét Halmosi adta meg a Haladás-Pécs összecsapás alaphangját gyors góljával. A pécsiek ekkor, és 2-1 után is tudtak egyenlíteni, ám a meccs hajrájában előbb Preisinger - a nap talán legszebb gólját sarkalva a kapuba -, majd Leandro egy szabadrúgás kombináció után egyértelművé tette a vasi sikert.

Eredmények:
Celldömölk-Haladás 1-4
Pécs -ZTE 2-2
Haladás-Pécs 4-2
ZTE- Celldömölk 5-4
Celldömölk-Pécs 4-1
Haladás-ZTE 2-2

A Zalaegerszeg úgy lépett pályára a Celldömölk ellen, hogy amennyiben nem nyer, úgy a Haladás már biztos továbbjutója a csoportnak. Ennek szellemében játszottak Keneseiék, és az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert. Pintér Attila együttese azonban nem adta olcsón a bőrét, és a második félidőben hét perc alatt egyenlíteni tudott. (3-3) Ebben jelentős szerepe volt a teremspecialista Csordásnak. A Zete ekkor ébredt rá, hogy mit is veszíthet, hiszen újabb két gólt szereztek. Szükség is volt a két találatra, hiszen Halgas révén a roppant lelkes celldömölkiek az utolsó pillanatokban még szépíteni tudtak.

A harmadik helyet eldönteni hivatott találkozón a celldömölkiek hat perc leforgása alatt tetemes - háromgólos - előnyre tettek szert. Hiába erőlködtek és szépítettek a pécsiek, a szünetben így is három gól volt a különbség a két csapat között. A másodosztályú rangadón nem is tudott közelebb kerülni a Pécs a Nyugati csoport listavezetőjéhez, így a celldömölkiek állhatnak fel a képzeletbeli dobogóra.

Két kör után csak a Haladés a száz százalékos

A döntőben a nyugat magyarországi rangadón a csapatok többet törődtek egymással és a közönséggel, mint a labdával. (Sajnos a közönség is inkább foglalkozott a játékosok családfájának összetételével, mint a szurkolással.) A ZTE-nek csak a győzelem jelenthetett továbbjutást, így nem is volt meglepő, hogy a találkozó elején, a kapuja elé szorították a Haladást. Kenesei révén a vezetést is megszerezték, ám Juhász még ebben a félidőben egyenlíteni tudott. (Az már az egyébként a nap gólkirályi címét is elhódító Keneseinek sem válik dicsőségére, hogy találata után nem a jóval népesebb zalai publikummal ünnepeltette magát, hanem a csekélyebb létszámú vasi szurkolóknak szólt, illetve mutogatott ki.)

A végeredmény:
1. Haladás 7 pont
2. Zalaegerszeg 5 pont
3. Celldömölk 3 pont
4. Pécs 1 pont

A második félidőben a játékvezető vált főszereplővé, amikor előbb Urbán műesése után ítélt büntetőt, majd Alexet állította ki egy olyan szabálytalanság után, melyből tucatnyi előfordult a mérkőzésen. Ám ez sem tudta megtörni a szombathelyieket akik Leandro góljával kiharcolták a döntetlent, és a továbbjutást.