Szilvia
5 °C
16 °C

A Kaposvár a teremtorna negyedik döntőse

2002.01.20. 17:21
Meglepetésre, de teljesen megérdemelten nyerte a teremlabdarúgó-bajnokság zalaegerszegi csoportját az NB I/B-s Kaposvári Rákóczi. A somogyiak győzelmükkel - a Debrecen az FTC valamint a Haladás után - negyedikként biztosították helyüket a dunaújvárosi hatos döntőben. A torna másik szenzációját az MTK szolgáltatta: a listavezető nyeretlenül végzett a csoport utolsó helyén.
A teremlabdarúgó-bajnokság zalaegerszegi selejtezőjének vasárnapi csoportjában két NB I-es csapat, az MTK és Matáv-Sopron valamint két NB /B egyesület, a Nyugati csoportban jelenleg második Marcali és a hatodik Kaposvár mérte össze erejét. Az első forduló mindjárt meglepetéssel indult, hiszen mind a két magasabb osztálybeli gárda verséggel rajtolt. A Kaposvár Fintának nem sokkal a lefújás előtt lőtt góljával a Sopront gyűrte le 3-2-re, míg a másik összecsapáson a Marcali az első osztályú bajnokság őszi elsőjét, az MTK-t verte 4-2-re.

Kaposvári parádé a listavezetőnek

A második kör első mérkőzése az első fordulót idézte, ahol a Marcali valóban fantasztikus kezdéssel rukkolt elő: öt perc után Farkas I és Bozsó találatával 2-0-ra elhúztak. A soproniak még idejében ébredtek, és Nagy Tamás és Bausz révén sikerült döntetlenre menteniük a félidőt. A második játékrészben már óvatosabban játszottak a csapatok, így a támadók is kevesebb veszélyt jelentettek a kapukra. Mindössze egy találat esett ebben a játékrészben, Bócz talált be a marcaliak kapujába- három ponthoz juttatva ezzel a Matáv-Sopron gárdáját (3-2).

Remek mérkőzést és igazi futballiskolát hozott, az MTK és Kaposvár összecsapása. A somogyiak zöld-fehérek végig parádésan játszottak, és ízelítőt adtak a kispályás játék szépségeiből a nagypályás listavetőnek. Előbb Tóth Balázs lőtt az elvetődő hajdú mellett rövid felső sarokba, majd egy sakk-matt helyzetig kijátszott akció végén Rajczi gurított az egykori válogatott hálóőr lába között a hálóba. A kaposváriaknak még az is belefért, hogy Marcsek mellé lőjön egy büntetőt, hiszen a gólkirályi címet is elnyerő Rajczi második találatával, végül könnyedén 3-0-ra nyertek.

Nyeretelnül zárt az MTK

Az utolsó fordulóban elsőként a két első osztályú gárda lépett pályára. A találkozó előtt már biztos volt, hogy a budapesti kék-fehérek már nem lehetnek torna győztesei, míg a soproniak számára csak egy nagy gólarányú győzelem jelentett volna reményt az első helyhez. Az egyébként is halovány Matáv-remények azonban már a 14. másodpercben elillantak, hiszen Illés Béla találatával a MTK jutott előnyhöz. A továbbiakban gyenge színvonalon csapongó játékot láthatott a publikum, az egyetlen látványos esemény a találkozó hajrájában lőtt soproni gól volt (1-1).

A torna döntőjét az előzetes várakozásokra alaposan rácáfolva, a két NB I/B-s gárda vívta. A kaposváriak azzal a megnyugtató érzéssel kezdték az utolsó 24 percet, hogy továbbjutásukhoz elegendő a döntetlen is. A marcaliak is jól tudták ezt, és mindjárt a mérkőzés elején támadólag léptek fel. Nem is eredménytelenül, hiszen Máté Péter felsősarkos bombájával a vezetést is megszerezték.

A Kaposvár jutott a hatos döntőbe

A kaposváriak egy kavarodás után egyenlítettek: Mező lőtt egy lepattanó labdát a sarokba. A második játékrészben Dárdai Balázs kiállítását követően előnybe került a marcali, ám a lehetőséget nem sikerült kihasználniuk. Sőt, Finta remekül vett át egy átadást a büntetővonalon, majd nagy gólt lőtt a felső sarokba. Az utolsó percben még egyenlített Máté, ám ez a végső sorrendet már nem befolyásolta: a Kaposvár veretlenül, 7 ponttal jutott be a dunaújvárosi fináléba (2-2).

Eredmények:
1. forduló:
Kaposvár-Sopron 3-2 (1-1)
Marcali-MTK Hungária 4-2 (2-1)
2. forduló:
Sopron-Marcali 3-2 (2-2)
Kaposvár-MTK Hungária 3-0 (2-0)
3. forduló:
Kaposvár-Marcali 2-2 (1-1)
Sopron-MTK Hungária 1-1 (0-1)
A torna végeredménye: 1. Kaposvár 7 pont, 2. Sopron 4, 3. Marcali 4, 4. MTK 1
A torna gólkirálya: Rajczi Péter (Kaposvár) 3 góllal

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?