Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Fehér Miklós marad a portói tarcsiban

2002.01.30. 11:09
Fehér Miklós válogatott csatárunkról naponta jelentek meg a hírek, miszerint bármelyik nap aláírhatja szerződését az Atletico Madridhoz. Kedden aztán kiderült: mégsem lesz szerződés, és Fehér kénytelen a Porto tartalékcsapatában tölteni a következő hónapokat. Nyáron azonban oda mehet, ahová akar, szabadon és ingyen igazolható.
Fehér Miklós nagy reményekkel várta a múlt nyári szezonkezdetet, hiszen a Braga csapatában kölcsönjátékosként tizennégy gólt lőtt, elismert játékos lett - a gárda az ötödik helyen végzett -, nem véletlenül szerette volna ismét soraiban tudni a "kölcsönadó", a korábban BEK-győztes Porto.

Szupergázsit kapott volna - négy évig, mégis nemet mondott

Fehér azonban mindenkit meglepett a nyáron, hiszen nem írta alá - négyéves - szerződését. Mint az Indexnek ezek után kifejtette: nem érezte a bizalmat, sokkal inkább érezte azonban, hogy újra csak üzletelni kívánnak vele, és arra nem látott garanciát, hogy bekerül a csapatba. Öt éven keresztül pedig nem szeretett volna úgy élni, hogy egyik helyről a másikra veti a sorsa. Ezért kisebb csapatban kereste volna boldogulását, ahol állandó lehetőséget kap.

Fehér azt sem titkolta, hogy a legjobban kereső játékosok emelkedhetett volna amennyiben elfogadja a szerződést, de ő képes volt nemet mondani a szupergázsira. A Porto vezetői ellenben nem nézték jó szemmel a húzódozását, és a B csapatba száműzték. Fehér azt mondta, ezen a lépésen nem lepődött meg, de miután a nyáron - szerződése lejárta után - ingyen igazolhatóvá válik, mindenkinek az az érdeke, hogy még a télen klubot cseréljen.

Pedig a menedzser biztos volt a szerződésben

Érdeklődő volt is szép számmal - többek közt Torino, Benfica -, mégsem jött össze a kontraktus. Bognár György menedzser, aki korábban biztosra vélte, és ennek melldöngetve hangot is adott, hogy elszerződik - a pillanatnyilag a második vonal első helyén álló Atletico Madrid lett volna a tuti kérő - protezsáltja, most a homokba dugja a fejét, nem nyilatkozik. (És persze haraszik a sajtóra.) Fehér pedig tehetetlen dühében visszamegy a B csapatba, hogy egy fél évig még maradjon Portóban, és nagy erőbedobással készül.

A nyáron aztán folytatódhat a kálvária, de most már olyan felhanggal, hogy kell-e valakinek az egy évet kihagyó amúgy tehetséges, és gólerős, jó felépítésű huszonkét éves tizenötszörös magyar válogatott. Csak abban lehet bízni, hogy nem Magyarország lesz a végállomás.