Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Fehér Miklós marad a portói tarcsiban

2002.01.30. 11:09
Fehér Miklós válogatott csatárunkról naponta jelentek meg a hírek, miszerint bármelyik nap aláírhatja szerződését az Atletico Madridhoz. Kedden aztán kiderült: mégsem lesz szerződés, és Fehér kénytelen a Porto tartalékcsapatában tölteni a következő hónapokat. Nyáron azonban oda mehet, ahová akar, szabadon és ingyen igazolható.
Fehér Miklós nagy reményekkel várta a múlt nyári szezonkezdetet, hiszen a Braga csapatában kölcsönjátékosként tizennégy gólt lőtt, elismert játékos lett - a gárda az ötödik helyen végzett -, nem véletlenül szerette volna ismét soraiban tudni a "kölcsönadó", a korábban BEK-győztes Porto.

Szupergázsit kapott volna - négy évig, mégis nemet mondott

Fehér azonban mindenkit meglepett a nyáron, hiszen nem írta alá - négyéves - szerződését. Mint az Indexnek ezek után kifejtette: nem érezte a bizalmat, sokkal inkább érezte azonban, hogy újra csak üzletelni kívánnak vele, és arra nem látott garanciát, hogy bekerül a csapatba. Öt éven keresztül pedig nem szeretett volna úgy élni, hogy egyik helyről a másikra veti a sorsa. Ezért kisebb csapatban kereste volna boldogulását, ahol állandó lehetőséget kap.

Fehér azt sem titkolta, hogy a legjobban kereső játékosok emelkedhetett volna amennyiben elfogadja a szerződést, de ő képes volt nemet mondani a szupergázsira. A Porto vezetői ellenben nem nézték jó szemmel a húzódozását, és a B csapatba száműzték. Fehér azt mondta, ezen a lépésen nem lepődött meg, de miután a nyáron - szerződése lejárta után - ingyen igazolhatóvá válik, mindenkinek az az érdeke, hogy még a télen klubot cseréljen.

Pedig a menedzser biztos volt a szerződésben

Érdeklődő volt is szép számmal - többek közt Torino, Benfica -, mégsem jött össze a kontraktus. Bognár György menedzser, aki korábban biztosra vélte, és ennek melldöngetve hangot is adott, hogy elszerződik - a pillanatnyilag a második vonal első helyén álló Atletico Madrid lett volna a tuti kérő - protezsáltja, most a homokba dugja a fejét, nem nyilatkozik. (És persze haraszik a sajtóra.) Fehér pedig tehetetlen dühében visszamegy a B csapatba, hogy egy fél évig még maradjon Portóban, és nagy erőbedobással készül.

A nyáron aztán folytatódhat a kálvária, de most már olyan felhanggal, hogy kell-e valakinek az egy évet kihagyó amúgy tehetséges, és gólerős, jó felépítésű huszonkét éves tizenötszörös magyar válogatott. Csak abban lehet bízni, hogy nem Magyarország lesz a végállomás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?