Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Büntetőkkel nyerte a Siófok a teremtornát

2002.02.02. 18:29
A műfüves teremlabdarúgó bajnokság dunaújvárosi döntőjében felborult a papírforma, hiszen a Haladás és a Siófok játszotta a döntőt. Végül a másodosztályú Siófok három másodperccel a lefújás előtt - öngóllal - egyenlített, a büntetőpárbajban pedig a maga javára fordította a finálét. A teremtorna történetében először vihette haza a serleget második vonalbeli együttes.
A lebonyolítási rend szerint a hat csapatot két csoportra osztották, és az első helyezettek kerültek a fináléba. Kétségtelen, hogy első látásra a Haladás-csoportja volt a könnyebb, hiszen a nagypályán leggyengébb rangsorolt első osztályú csapat mellé két második vonalbeli - a REAC és a Kaposvár - került. A Fradit a Siófokkal és Debrecennel hozta össze a sors.

Furulyás és Szeiler menesztésével kezdődött

Az első meccsen a nagy reményekkel - nem titkoltan győzelmi szándékkal - érkező REAC szinte egy percig sem hagyott kétséget afelől, hogy jobb a Kaposvárnál. 3-0 lett a vége. A másik trió küzdelme rögtön rangadóval indult, hiszen a Ferencváros a Debrecennel találkozott, vagyis ez volt az egyetlen olyan találkozó, amelyiken a két élvonalbeli gárda játszott.

A Fradi szurkolótábora kezdetben korántsem a meccsel foglalkozott, hiszen Furulyás és Szeiler távozását követelték. Aztán az újonnan megszerzett Szili - tavaly a Vasassal az első lett, és a torna legjobbjai is - vezetéshez juttatta a zöldeket. Kiss még egyenlített, ám Horváth és Balogh következett, a Loki erejéből pedig csak a szépítésre futotta.

Csank megfricskázta a Fradit

Eredmények:
A-csoport:
Kaposvár-REAC 0-3
Haladás-REAC 2-1
Haladás-Kaposvár 1-0

B-csoport:
Debrecen-Ferencváros 2-3
Siófok-Ferencváros 2-2
Siófok-Debrecen 3-1

Helyosztók:
5. helyért: Kaposvár-Debrecen 4-1
3. helyért: Ferenváros-REAC 5-2
Döntő: Siófok-Haladás 2-2, büntetőkkel 2-1
Ezek után a Haladás megleckéztette a REAC-ot, majd két pikáns meccs jött a sorban. Előbb Csank korábbi csapata - Fradi - ellen 2-2-t ért el a Siófokkal - kétgólos hátrányból egyenlített a fővárosi társulat -, majd Keszei korábbi csapata ellen - Haladás - kikapott a Kaposvár élén. (Talán ez volt a legszínvonaltalanabb összecsapás.) A Haladás ezzel a sikerével már biztos résztvevője volt a finálénak.

Az utolsó meccsen amennyiben a Siófok két vagy több góllal veri a Debrecent, akkor a Balaton partiak játszanak a szombathelyiekkel, nem pedig a Ferencváros. A Siófok két gyors góllal kezdett, de Bajzát szépített, és ez az eredmény azt jelentette volna, hogy a Fradi a döntős. Böőr azonban - alighanem - Csank János legnagyobb örömére a saját kapujába talált, ezzel pedig a Fradi csak a harmadik helyért játszhatott.

Bronzérmes a Ferencváros

A kisdöntőben a zöld-fehérek ismét hátrányba kerültek, ám ezúttal remek játékkal fordítottak - szem elé helyezték a szépséget is, Gera nagyszerű gólt lőtt - és megérdemelten lettek bronzérmesek.

A fináléban a Haladás jutott előnyhöz, ám Kovács Péter büntetőből egyenlített, hogy aztán Leandro ismét az élvonalbeli együttesnek szerezzen vezetést. A Siófok támadott, a Haladás biztosan őrizte az előnyét, és alighanem meg is tartotta volna, ha nincs egy fatális hiba.

Filipovics végzetes hibája

Három másodperccel a vége előtt, amikor már a Csank-tanítványok is a végét várták Filipovics - gyaníthatóan időhúzási célból - a palánkra bombázott egy labdát, amelyik megtréfálta a torna legjobb kapusának választott Takácsot, és a hálóba perdült. Hihetetlen jelenet - egyszersmind döbbenetes fegyelmezetlenség - volt. Filipovics és valamennyi Haladás-játékos a fejét fogta.

A büntetőpárbajban Schultz a Siófokot juttatta vezetéshez, ezt Alex a második párban "eltüntette", ám a következő két pár tagja egyaránt hibáztak. Ezek után Szentes Lázár megadta a javításra az esélyt Filipovocsnak, de a szerb csatár nem élt vele, mellé lőtt. A másik oldalon László nem hibázott, és a Siófok története során harmadszor lett a legjobb. Igaz először másodosztályúként. (Csank János másodszor segítette első helyhez csapatát.) A győztes hatmillió forintot kapott, a szombathelyiek - elsősorban Filipovics hibájának köszönhetően - négyet vihettek haza.

Gera a legjobb

Filipovics a gólkirályi címmel - Kovacsiccsal együtt - vigasztalódhatott. A torna legjobb játékosa Gera Zoltán lett, a legszebb magyar focistát is kiválasztották, a nagyatádi idegenvezető, Beck Henrietta nem talált legyőzőre ebben a kivételes versenyben.