Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Szerencsével maradt élen a Roma

2002.02.03. 18:29
Az olasz bajnokság huszonegyedik játéknapján mintegy ötven percig az élen érezhette magát a Juventus, ám a Roma egyenlített Firenzében, így nem érhette az a szégyen a bajnoki címvédőt, hogy az egyik kiesőjelölttel szemben marad alul. A Roma ezzel a döntetlennel megtartotta az első helyét. Az Inter a Torinót fogadta, de nem tudta legyőzni, így már csak a harmadik.
Egykori kedvencüket, Gabriel Batistutát eddig többnyire szívélyesen fogadták a firenzei szurkolók, most azonban kifütyülték. Hogy aztán ez a kisebb incidens viselte-e a bajnoki címvédőt, azt nem lehet tudni, de az első félidőben pocsék játékkal rukkoltak a kieső helyen tanyázó Fiorentina ellen. Morfeo és Adriano ki is használta a bénultságot, így 2-0-s előnnyel a lilák térhettek pihenőre.

Szenvedett, de nem kapott ki a Roma

Az élmezőny:
1. AS Roma 44 pont,
2. Juventus 43 (38-15)
3. Internazionale 43 (36-17)
4. Chievo 36
5. Milan 33
6. Bologna 32
A második negyvenöt percben aztán némiképp magához tért a Roma, a csereként beállt Cassano előbb szépített, majd egy pontrúgás után Emerson megmentett egy pontot. S hogy milyen fontos volt ez a fővárosiak számára?

Így menekült meg az első hely is. A Juventus ugyanis simán verte 3-0-ra a Leccét, a déliek az edzőváltás ellenére vegetálnak. A torinóiak jobb gólarányuknak köszönhetően átvették volna a vezetést.

A Juventus célba vette az első helyet

Ha mindez nem is sikerült, a második helyre azért odaértek, mert a második torinói csapat kikaparta Nedvedéknek a gesztenyét. Gól nélküli meccset játszottak az Inter otthonában, ez pedig egyszersmind azt jelentette, hogy az Inter visszacsúszott a harmadik helyre.

A Lazio az esti rangadón már foltokban emlékeztetett régi önmagára, de a hosszabbításban hihetetlenül szerencsétlen góllal egyenlített a Milan. Kaladze Sevcsenko hátára fejelte a labdát, onnan felperdült, a menteni igyekvő Sztankovics a lécre továbbította, onnan pedig bepattant. A Milan így is nehéz helyzetben van a BL-t illetően, de ha a sérültjei visszatérnek, megtáltosodhatnak.

Eredmények:
Fiorentina-AS Roma 2-2
Bologna-Venezia 1-1
Brescia-Parma 1-4
Juventus-Lecce 3-0
Piacenza-Chievo 2-2
Udinese-Perugia 0-0
Verona-Atalanta 3-1
Inter-Torino 0-0
Lazio-Milan 1-1
A Chievo hiába vezetett a Piacenza otthonában, végül a bajnokság meglepetéscsapatának kellett pontot mentenie. A másik veronai csapat is jelzi győzelmeivel, hogy az UEFA-Kupás helyekért harcban kíván lenni. Most az Atalantát verték.

Megtáltosodott a Parma

Mindeközben a kiesés ellen rohamléptekkel menekülő Parma a Bresciát ütötte ki - Baggio nélkül nagyon nehéz helyzetbe került a kék-fehér csapat, a bennmaradásért igencsak meg kell küzdeniük -, a sereghajtó Venezia Bolognából távozott "pontosan." Udinében nem találtak a kapuba a csatárok.