Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Helyet cserélt az élen a Vigo és a Real Madrid

2002.02.03. 21:17
A spanyol bajnokság huszonharmadik játéknapján a Vigo győzelmével átvette a vezetést a Real Madridtól a tabellán. A Real az Espanyollal szemben maradt alul, a Celta Mallorcán nyert. A Barcelona Tenerifén lőtt egy hatost, a Deportivo otthon kapott ki az Alaves ellen.
A Real Madridnak feladta a leckét a Vigo, amelyik szombaton Mallorcán Jesuli góljának köszönhetően nyert és az élre került. A Madrid persze meg kívánta őrizni vezető pozícióját, de annak ellenére, hogy Raúl már az első percben vezetéshez juttatta a királyi gárdát az Espanyol ellen, végül a második játékrészben fordított a hazai csapat, Tamudo szerezte meg a győzelmet.

Az élmezőny:
1. Vigo 40 pont
2. Real Madrid 40
3. Valencia 39
4. Alaves 39
5. Deportivo 37
6. Betis 37
Kluivert négy gólt lőtt

A Real ugyanúgy járt, ahogyan nemrégiben a Bilbao elleni kupameccsen, amikor szintén már az első percekben vezetett, de végül pontok helyett kénytelen volt beérni a tanulságok levonásával. A könnyelműség az első helyébe került Del Bosque legénységének.

A Barcelonánál úgy tűnik lassacskán a helyére kerülnek a dolgok, hiszen a kieső helyen tanyázó Tenerife otthonában egy sima hatost gurított a Barca. Kluivert különösen elemében volt, hiszen négyszer is betalált. A katalánok ezzel együtt csak a hetedikek.

Az Alaves szakította meg a Depor veretlenségét

A Deportivo kínos vereséget gyűjtött be hazai pályán az Alaves ellen. A kiesés ellen hadakozó Rayo Vallecano újabb értékes győzelmet aratott, ezúttal a Sevilla volt a szenvedő fél. A másik sevillai csapat, a Betis a Valladolidot múlta felül, a Real Sociedad a merészebb terveket szövögető Villarealt.

Vasárnap késő este pedig a Valencia a Bilbao elleni győzelmének köszönhetően fellépett a dobogóra, igazolván, hogy Mendieta nélkül sem esélytelenek ebben a szezonban. A BL-ért alighanem harcban lesznek.

Eredmények:
Tenerife-FC Barcelona 0-6
Rayo Vallecano-FC Sevilla 2-1
Deportivo La Coruna-Alavés 0-1
Real Mallorca-Celta Vigo 0-1
Real Sociedad-Villarreal 2-1
Espanyol-Real Madrid 2-1
Malaga-Las Palmas 1-1
Osasuna-Zaragoza 0-0
Real Betis-Valladolid 2-0
Valencia-Bibao 2-1